728 x 90

Τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας

Τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας

Για τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με την εργοδοσία, εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας

 

 

Τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (30/10), σχετικά με τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με την εργοδοσία, εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Σταματία Τσούτσα, σημείωσε ότι ”επικρατεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους. Απαιτείται να προστατευτεί η αγορά εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων”.

 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και δημοσίων σχέσεων της Γ.Σ.Ε.Ε., τόνισε: ”Βρεθήκαμε στην Καβάλα για μια εργατική διαφορά (τριμερή) ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας για το χρονίζον πρόβλημα που αφορά τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα. Δυο ζητήματα απασχόλησαν τη συγκεκριμένη εργατική διαφορά. Το πρώτο αφορά την καθυστέρηση εξόφλησης των μισθολογικών αποδοχών των εργαζομένων. Οφείλονται αρκετοί μήνες μισθοδοσίας στους εργαζόμενους. Με παρελκυστικό τρόπο το διευθυντήριο των εταιρειών αρνείται πεισματικά να καταβάλει τους μισθούς. Δεσμεύτηκε σήμερα η εργοδοσία ότι θα ξοφλήσει τους μισθούς και μάλιστα σε άμεσο χρόνο. Διατηρούμε επιφυλάξεις. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την άρνηση του διευθυντηρίου να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εργαζομένων που εδώ και 10 μήνες είναι εκτός εργοστασίου χωρίς να τους ανατίθενται καθήκοντα με διάφορες διαδικασίες. Ζητήσαμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να επιβληθούν όλες οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σε αυτό το σύμπλεγμα εταιρειών με κοινό διευθυντήριο. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι εμβληματικός και θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση”.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, Ευθύμης Θεοχάρης, στις δηλώσεις του υπογράμμισε: ”Σήμερα Γ.Σ.Ε.Ε., Ομοσπονδία και εργαζόμενοι βρεθήκαμε σε μια τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας. Εκεί για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η αφερεγγυότητα ενός ανθρώπου που λέγεται Λ. Λαυρεντιάδης, απέναντι στους εργαζόμενους που έχουν δουλέψει σε μια εταιρεία για να την κάνουν κερδοφόρα και σε μια δύσκολη στιγμή βρέθηκαν εκτός εργασίας. Αυτό που συμβαίνει στην Καβάλα είναι πρωτοφανές και χωρίς προηγούμενο. Δυστυχώς συνεχίζει η ίδια κατάσταση. Οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και το σωματείο δυνατό. Όλοι είμαστε δίπλα τους στον ιερό αγώνα που κάνουν. Στο τέλος θα λυγίσουν οι πρακτικές της εργοδοσίας και ο κ. Λαυρεντιάδης θα αναγκαστεί να τηρήσει συμφωνίες που υπέγραψε και δεν το κάνει”.

 

Τέλος, ο Νίκος Βογιατζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, επισήμανε: ”Δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα απέναντι σε διαστρεβλωμένες επαγγελματικές πρακτικές. Είχαμε συμπαραστάτες σε έναν αγώνα τρομακτικά επίπονο. Δεν είχαμε μόνο απολύσεις, αλλά μια διαδικασία απολύσεων μέσα από ψευδείς μηνύσεις γιατί τολμήσαμε να πούμε ότι το εργοστάσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες ασφαλείας. Μετά από έναν τεράστιο αγώνα επήλθε συμφωνία που μας επανέφερε στον χώρο εργασίας. Το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν είναι η καταβολή μισθών, αλλά το ότι ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται να αποδεχτεί τις υπηρεσίες μας όπως είχαμε συμφωνήσει στις αρχές του 2018. Πρέπει επιτέλους αυτές οι πρακτικές να λάβουν τέλος”.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα