728 x 90

Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων θεολόγου: Εννιά χρόνια ταλαιπωρίας και εμπαιγμού από την πρώην διοίκηση του Δήμου

Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων θεολόγου: Εννιά χρόνια ταλαιπωρίας και εμπαιγμού από την πρώην διοίκηση του Δήμου

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 και μετά από έναν μεγάλο και επίπονο αγώνα των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου θεολόγου της Θάσου άλλα και των κάτοικων του χωριού, τελέστηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου.Πρόκειται για μια αίθουσα που κατασκευάστηκε με χρήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ και παραλήφθηκε από τον Δήμο Θάσου το 2015 στο σύνολο του κτιρίου πλην των τουαλετών, οι οποίες παραχωρήθηκαν το 2012. Μολονότι η απερχόμενη διοίκηση είχε κάνει διοικητική παραλαβή χρήσης της “Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ”δεν έγινε ποτέ καμία παραχώρηση στην σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την χρησιμοποίηση της αίθουσας από τους μαθητές του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θάσου με «Δόλο» προσπάθησε να καθυστερήσει την διαδικασία ενώ είχε κάνει την ολική παραλαβή του κτηρίου ενώ μέχρι και σήμερα, παραμένει εύλογο το ερώτημα γιατί στο ίδιο κτίριο υπήρχαν δύο (2) διοικητικές παραλαβές.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Μαρία Κώνστα σε δηλώσεις της αναφέρει τα εξής:

Όταν το κτήριο πήρε την τελική μορφή του, έγιναν διάφορες παραλαβές του κτηρίου η διοικητική παραλαβή προς χρήση  και μια τελική. Διοικητική παραλαβή σημαίνει ότι παραλαμβάνουμε το κτήριο βλέπουμε τα προβλήματα που έχει και ενημερώνουμε τον εργολάβο να έρθει ώστε να το διορθωθεί άμεσα. Πραγματικά υπήρχαν  κάποια προβλήματα στην σκεπή του κτηρίου και η οποία ξανά έγινε από την αρχή, δυο παράθυρα τα οποία έγιναν ποιο μεγάλα και μια αλλαγή πόρτας στην δυτική πλευρά ώστε να είναι πρακτική η αίθουσα. Αμέσως μετά έγινε η παραλαβή προς χρήση η οποία όπως μπορείτε να καταλάβετε δεν μας δόθηκε ποτέ. Αντίθετα δόθηκε χρήση για τις τουαλέτες ναι μεν ώστε να λειτουργεί το σχολείο, χωρίς όμως να δοθεί ρεύμα όπως και στο υπόλοιπο κτήριο. 

Η προηγούμενη διοίκηση αρνούνταν κατηγορηματικά να μας δώσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου προς χρήση με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά μας να το χρησιμοποιήσουν. Από εκεί ξεκίνησε και ο αγώνας μας κάνοντας μια τυπική κατάληψη στο κτήριο. Ο κύριος Χατζηεμμανουήλ αδιαφορούσε παντελώς και δεν έστειλε ποτέ και κανέναν από τον δήμο να έρθει να μας μιλήσει, αντίθετα τις λίγες μέρες που είχαμε κάνει αυτή την κατάληψη προσπάθησε να μας πολεμήσει μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής Περιφερειακού καναλιού και στην οποία εμμέσως προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

“Εμείς ποτέ δεν θα κάναμε μια τέτοια κίνηση να κλέψουμε μια υπογραφή ενός υπαλλήλου”

Η φωνές μας δεν ακούστηκαν ακόμα και όταν τον Δεκέμβρη του 2018 παραλάβαμε ένα χαρτί για οριστική παραλαβή όπου και με αυτό πήγαμε στο δημοτικό συμβούλιο θέτοντας το, στα ημερήσιας διάταξης θέματα με την απάντηση για ακόμα μια φορά να είναι αρνητική, καθώς ο δήμος επέμενε ότι δεν είχε παραλάβει κανένα χαρτί ενώ κατηγορηθήκαμε και από τον τότε Αντιδήμαρχο οικονομικών για υφαρπαγή της υπογραφής δημοσίου υπαλλήλου. Σκοπός της απερχόμενης διοίκησης ήταν να δοθεί η αίθουσα στη ΔΗΚΕΘ ενώ πραγματικά το κτήριο είναι προέκταση του παλιού σχολειού και η διαχείριση της ανήκει στην σχολική επιτροπή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την περιφέρεια ΑΜΘ που μας φέρθηκε άψογα όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε οτιδήποτε της ζητήσαμε και δέχθηκε να μας παραδώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αποδείξουμε ότι η αίθουσα ανήκει πλέον στους μικρούς μας μαθητές. 

Εννιά χρόνια υπομονής ταλαιπωρίας και εμπαιγμού από την πρώην διοίκηση του δήμου και έναν μεγάλο αγώνα δρόμου από την νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής όπου σε συνεργασία με την ΔΕΗ και αφού παραληφθεί το απαραίτητο καλώδιο με το οποίο θα ηλεκτροδοτούνταν η αίθουσα, ξεκίνησαν τις εργασίες  για την ηλεκτροδότηση του κτηρίου ώστε να παραδοθεί γρήγορα στους μαθητές. Η διεύθυνση του σχολείου όμως για ακόμα μια φορά λόγω κακής πληροφόρησης (?) σταμάτησε τις εργασίες αρνούμενη στην ουσία την εντολή του δήμου για ηλεκτροδότηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Θεολόγου, ζητώντας από τους γονείς επιπλέον έγγραφα από τον δήμο που είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της σχολικής περιουσίας. Η λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης ήρθε άμεσα από την Προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία συμφώνησε με τις έντονες διαμαρτυρίες μας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι  που τελικά την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 και μετά από έναν μεγάλο και επίπονο αγώνα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου τελέστηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον κ. Γιάννη Καραντέλο  και τον κ. Βασίλη Στάμο που μας βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια να συγκεντρώσουμε  τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και όλα τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για τον προσωπικό χρόνο που διέθεσαν ώστε αυτή η αίθουσα πλέον να χρησιμοποιηθεί για αθλητικές δραστηριότητες, μαθητικές εκδηλώσεις και για περαιτέρω αναβάθμιση του ίδιου του σχολείου.

Ευχαριστώ επίσης θερμά τον Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Δουλγερίδη, την γραμματέα Παναγιώτα Δαλγιαννάκη, τον ταμεία Ιωάννη Καραβούζη και τα μέλη Σταύρο Λάβη και Γιαξή Γαλανό και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Αμβέρσα Ντάλη.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα