728 x 90

Στο επίκεντρο ο τουρισμός

Στο επίκεντρο ο τουρισμός

Κατάθεση προτάσεων και ανάληψη δράσεων για την τουριστική προβολή της Π.Ε. Καβάλας

Σύσκεψη με θέμα την πορεία του τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αλλά και την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη δράσεων για την τουριστική προβολή της, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/6) στην αίθουσα ”Νικόλαος Μάρτης”, του Διοικητηρίου Καβάλας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τάνια Ελευθεριάδου, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ., Κωστής Σιμιτσής και ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

”Στόχος της σύσκεψής ήταν η δημιουργία ενός πλαισίου μιας συζήτησης και κατάθεση προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου στη συνέχεια να τις κωδικοποιήσουμε και ως Π.Ε. Καβάλας να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Νομίζω ότι δυο είναι πλέον τα θέματα που πρέπει να μας απασχολούν. Το πρώτο είναι τι γίνεται σε περίπωση που υπάρξει μια υγειονομική κρίση είτε στη Θάσο, είτε στο παραλιακό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας και πως μπορούμε να το διαχειριστούμε. Η περιοχή μας είναι υγειονομικά ασφαλής, αλλά σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κρούσμα, πρέπει να υπάρξει υγειονομική διαχείριση. Γι’ αυτό κατά την άποψή μου πρέπει να υπάρξει μια ομάδα κρούσης, που θα διαχειριστεί άμεσα ένα τέτοιο γεγονός και να υπάρχει επίσης ένα οικονομικό μπάτζετ για να διαφημίσουμε την περιοχή μας, αν χρειαστεί, λόγω κάποιας ίσως δυσφήμισης. Στόχος μας δεν είναι το καλοκαίρι του 2020, για το οποίο πρέπει να περιορίσουμε τις ζημιές, αλλά στόχος μας είναι το καλοκαίρι του 2021, να έχουμε μια καλή φήμη, να είμαστε ένας προορισμός υγειονομικά ασφαλής για την επόμενη χρονιά”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

”Το δεύτερο που εξετάσαμε ήταν το τι είδους τουρισμό θέλουμε. Αυτός να είναι οδικός τουρισμός από τις βαλκανικές χώρες ή θέλουμε και τον εσωτερικό τουρισμό με τους Έλληνες. Ήδη υπάρχει προβληματισμός για τις βαλκανικές χώρες. Έγινε μια χρήσιμη συζήτηση και τις προτάσεις που προέκυψαν στη συνέχεια θα τις κωδικοποιήσουμε”, συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Στη σύσκεψη υπήρξαν και στιγμές μικρής έντασης, ιδιαίτερα όταν η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τάνια Ελευθεριάδου, άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα του τουρισμού. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, απάντησε ότι στη σύσκεψη δεν υπάρχει κόντρα Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης, αλλά κατάθεση προτάσεων για τον τουρισμό και μόνο. Η κ. Ελευθεριάδου απάντησε ότι θα πρέπει να πιεστεί η Κυβέρνηση, ώστε να δώσει περισσότερα χρήματα στον εσωτερικό τουρισμό, με τον κ. Αντωνιάδη να απαντά εκ νέου ότι το τι κάνει η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν ήταν το θέμα της σύσκεψης.

”Πρόταση μου είναι να δοθούν περισσότερο χρήματα για εσωτερικό τουρισμό κι αυτό πρέπει να το διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση. Να δοθούν άμεσα οδηγίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν μπορεί οι ξενοδόχοι και δη των μικρών καταλυμάτων να μη ξέρουν πως θα αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο κρούσμα”, ανέφερε σχετικά η κ. Ελευθεριάδου.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Πασχαλίδης τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επισκεφθούν τη χώρα μας χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό. Σχετικά με το θέμα της κατηγοριοποίησης των νησιών με βάση την επικινδυνότητά τους για τον covid 19, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί διέψευσαν κάτι τέτοιο και τόνισε ότι δεν είναι καλό να συνεχίζεται μια τέτοια συζήτηση.

Τέλος, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ”πλέον όλοι πρέπει να δείξουμε την κατάλληλη σοβαρότητα, με την οποία θα διαχειριστούμε το θέμα της αποκλιμάκωσης. Η διαπίστωσή μου είναι ότι τις τελευταίες ημέρες και ειδικά το σαββατοκύριακο, πραγματικά έχουμε ξεφύγει. Τόσο οι συμπολίτες μας, όσο και καταστηματάρχες, διότι δεν τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής. Έχουμε υποχρέωση να πάρουμε μέτρα άμεσα κι έχουν να κάνουν με σεμινάρια, άμεσα, αλλά και να λάβουμε πρωτοβουλίες με τη Διεύθυνση Υγείας και τοπικά μέσω τηλεδιάσκεψης ή και στο Αμφιθέατρο, σε συνεργασία με όλους τους φορείς για να ξέρουν οι επαγγελματίες πως να τηρούν τους κανόνες”.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα