728 x 90

Σκληρή απάντηση του Δημητρίου Μπραστιανού στην ανακοίνωση της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ

Σκληρή απάντηση του Δημητρίου Μπραστιανού στην ανακοίνωση της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε στις 8-1-2019 στην εφημερίδα Θασιακή, έχω να αναφέρω τα εξής:

Από το 1965 που ξεκίνησα την πολιτική μου δράση και μέχρι σήμερα συμμετέχω σε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ. Ξεκίνησα από την Νεολαία Λαμπράκη. Στα δύσκολα χρόνια της Χούντας ήμουν αντιπρόσωπος στο δημοψήφισμα, κι όταν το 1974 νομιμοποιήθηκε το κόμμα οργανώθηκα από τους πρώτους στην ΚΟΒ Μαριών στην οποία έγινα γραμματέας και ταμίας. Από παλικαράκι έμαθα να τηρώ το καταστατικό και τις θέσεις του κόμματος και να είμαι υπεύθυνος στις υποχρεώσεις μου. Η ανιδιοτελής προσφορά μου σε χρόνο και χρήμα είναι γραμμένη σε όλα τα συνδικάτα, στους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, στον ελαιουργικό συνεταιρισμό Μαριών, στο σωματείο οικοδόμων, στα κοινοτικά και δημοτικά συμβούλια, πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ. Σε όλες τις απεργίες και τους αγώνες ήμουν εκεί. Επί δεκαετίες μέλος του σωματείου οικοδόμων Λιμεναρίων, έφτασα μέχρι την Αθήνα προκειμένου να κερδίσουμε τις εργατικές κατοικίες των Λιμεναρίων. Στις πολιτικές εκδηλώσεις Θάσου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Αθήνας του κόμματος ήμουν παρών, όπως και η οικογένειά μου.

Παρών ήμουν και σε κάθε υπερκομματικό αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού της Θάσου: από τον μεγάλο αγώνα για το ραντάρ το 2006, για τον οποίο δικάστηκα, μέχρι τις πιο πρόσφατες κινητοποιήσεις του νησιού για περιβαλλοντικά ζητήματα (Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου), για το Χωροταξικό/Πολεοδομικό (Επιτροπή για το Χωροταξικό Θάσου), για το νερό, για τα αντιπλημμυρικά, για τα μικροφράγματα στο νησί (Θάσος Νερό SΟS). Όλοι ξέρουν ότι δεν έλλειψα από κανένα μέτωπο φωτιάς που μας απείλησε. Έτρεχα και τρέχω από Θάσο μέχρι Αθήνα για να καταθέσω τα δίκαια αιτήματα του λαού του νησιού μας, πιστεύοντας ότι “λαός ενωμένος ποτέ νικημένος” και με τα λόγια του Χαρίλαου Φλωράκη πάντα στο μυαλό μου: “Για το καλό της Ελλάδας και με τον διάβολο θα συνεργαστώ”. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ σε αυτούς τους αγώνες. Για τη δράση μου αυτή όμως πάντα ενημέρωνα πλήρως το κόμμα και πάντα του έδινα αιτήματα και ντοκουμέντα για τις ανάγκες που υπήρχαν και για τα προβλήματα που ήθελαν λύσεις. Όλα τα έγγραφα είναι στα χέρια της τοπικής οργάνωσης ΚΚΕ της Θάσου, όπου πάντα τα πήγαινα. Στα 75 μου χρόνια έχω τη συνείδησή μου πεντακάθαρη ως κομμουνιστής Θασίτης αγωνιστής, αφού έδωσα όλη μου τη ζωή για το κοινό καλό, χωρίς να υπολογίσω προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες, αντίθετα, πλήρωνα το μάρμαρο με διάφορους τρόπους.

Η δράση μου αυτή με έφερε κοντά σε πρόσωπα που πιστεύουν, όπως κι εγώ, ότι για να σταματήσει η κακοδιαχείριση του Δήμου Θάσου και να πάμε μπροστά, θα πρέπει να ενωθούμε ανεξάρτητα από κόμματα. Δημιουργήσαμε μια παράταξη από κοινού, κομματικά ανεξάρτητη, όπως γράφεται και στην διακήρυξή της.

Ας κρίνει λοιπόν ο λαός της Θάσου, αν εγώ, που μέχρι σήμερα και για πάντα δηλώνω αμετανόητος κομμουνιστής, έπραξα σύμφωνα με τη θέση του κόμματος ότι “κάνουμε κατά τόπους συνεργασίες για το κοινό καλό”. Εγώ αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι τιμώ και θα τιμώ το ΚΚΕ, το κόμμα το οποίο ανελλιπώς από 15 χρονών παιδί υπηρετώ χωρίς ποτέ να το βλάψω ή το εκμεταλλευτώ.

Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε τη «Δημοτική Ενωτική Θασιακή Κίνηση» είμαστε δημότες της
Θάσου με πίστη στις αυτοδιοικητικές αξίες, στο σεβασμό των δικαιωμάτων των συνδημοτών
μας, στη διαφάνεια κατά τη λήψη των αποφάσεων και στη συλλογική δράση. Είμαστε δημότες
του νησιού μας που η αγάπη μας για τη Θάσο μας έφερε κοντά, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες,
να σταθούμε δίπλα-δίπλα, έξω από κομματικές ταμπέλες και χωρίς κομματικές
χειραγωγήσεις, για να συνθέσουμε από κοινού το όραμα για το νέο Δήμο.
Παράλληλα συνδιαμορφώσαμε την ιδρυτική μας διακήρυξη και τις βασικές προγραμματικές μας
στοχεύσεις που έχει ανάγκη το νησί μας και οι κάτοικοί του. Στόχος μας είναι να δώσουμε στο
συνδυασμό μας ένα δυναμικό χαρακτήρα, να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας
και ιδιαίτερα τους νέους, και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς,
ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας.
Σήμερα η θεσμική κατοχύρωση της απλής αναλογικής ενισχύει τη δημοκρατία στην Τοπική
Αυτοδιοίκηση και δημιουργεί το εύφορο έδαφος για συνεργασίες ατόμων ή δημοτικών
παρατάξεων διαφορετικών πολιτικών αφετηριών, που μέσα από ειλικρινή, γόνιμο διάλογο και
προγραμματικές συγκλίσεις μπορούν να προχωρήσουν από κοινού στην πορεία για τη
συνολική ανάπτυξη του νησιού μας.
Οι αξίες αυτές και το κοινό όραμα για μια συμμετοχική και δημιουργική κοινωνία της Θάσου με
οδήγησαν να συστρατευθώ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τα μέλη της ανεξάρτητης και
αδέσμευτης δημοτικής παράταξης “Δημοτική Ενωτική Θασιακή Κίνηση” με επικεφαλής το
Δημήτρη Θεοδωρίδη, αλλά χωρίς να απεμπολώ την πολιτική μου ταυτότητα και την πολυετή
ανιδιοτελή πολιτική μου δράση στο χώρο του ΚΚΕ Θάσου.

Δημήτρης

Μπραστιανός

Μέλος της Συντονιστικής

Γραμματείας της ΔΕΘΑΚ

Δημήτριος Μπραστιανός      

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα