728 x 90

Σημαντικές επαφές Θόδωρου Μουριάδη στην Αθήνα

Σημαντικές επαφές Θόδωρου Μουριάδη στην Αθήνα

Για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών που είχε στην Αθήνα, μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (22/1) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. Αρχικά ο δήμαρχος στηλίτευσε, όσους ‘’αστείους’’, όπως τους χαρακτήρισε, λένε διάφορα κουτσομπολιά για την επίσκεψή του στην Αθήνα.Τόνισε στη συνέχεια ότι όλα τα κέντρα αποφάσεων είναι στην Αθήνα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ‘’εάν περιμένει ο ∆ήμος από το γραφείο να λύσει τα θέματα, θα συμβεί αυτό που ζήσαμε πέντε χρόνια με κολλημένες τις διάφορες υποθέσεις του ∆ήμου’’.

‘’Μια από τις επαφές που είχα στην Αθήνα είναι με την ΕΤΑ∆ και μάλιστα για μας το ενδιαφέρον είναι η Καλαμίτσα, η παλιά Μεραρχία και τα παλιά ∆ικαστήρια. Για μεν την Καλαμίτσα όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η αντιπαλότητα μεταξύ ΕΤΑ∆ και ∆ήμου για τα πρόστιμα που υπάρχουν και το θέμα είναι κολλημένο εδώ και πολλά χρόνια. Στον διάλογο όλοι ανταποκρίνονται. Όποιος πάει πλέον με το σκεπτικό ότι πρέπει ο ∆ήμος να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και να είναι διεκδικητικός, το μόνο που παίρνει είναι ένα ‘’αϊσιχτίρ’’, με συγχωρείτε για την έκφραση, καθώς και τα παπούτσια στο χέρι και φεύγει. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Ο διάλογος και τα επιχειρήματα είναι αυτά που πείθουν την απέναντι πλευρά. Έτσι για την Καλαμίτσα εδώ που έχουμε φτάσει και η ΕΤΑ∆ θέλει να τελειώνει το θέμα.

Αυτό που διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή και μάλιστα έχουμε κάνει το masterplan, το τι θέλουμε να κάνουμε δηλαδή, οπότε να πάμε πλέον με απτά επιχειρήματα στο χέρι μας, είναι εάν ο ∆ήμος θα μισθώσει τα καταστήματα και θα δώσει ποσοστό στην ΕΤΑ∆ ή αν η ΕΤΑ∆ θα μισθώσει τα καταστήματα και θα μας δώσει ένα ποσοστό’’, ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Καβάλας.

‘’Φυσικά σε όλα αυτά απαραίτητη είναι η συμμετοχή των τοπικών βουλευτών και γι’ αυτό ευχαριστώ τον υπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο και τους κυρίους Λαζαρίδη και Πασχαλίδη, καθώς με τη δική τους μεσολάβηση θα μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, συζητήθηκαν και τα θέματα της παλιάς Μεραρχίας και των παλιών ∆ικαστηρίων όπου δόθηκαν τα σχέδια και οι προτάσεις μας για το τι θέλουμε να κάνουμε, όμως αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε σε δεύτερη φάση. Αυτό που προέχει είναι ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να έχουμε τελειώσει με το θέμα της Καλαμίτσας. ∆εν μπορεί η φετινή χρονιά να έχει την εικόνα της εγκατάλειψης που είχε η ακτή την προηγούμενη’’, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Μουριάδης.

Προχωράει το θέμα του νέου Μουσικού Σχολείου

‘’Επισκέφτηκα επίσης και την Κτηριακή Υπηρεσία του ∆ημοσίου που κατασκευάζει και σχολεία. Η επίσκεψή μου είχε να κάνει με το μουσικό σχολείο.Είναι ένα αίτημα πολλών χρόνων.Έχουμε ένα Μουσικό Σχολείο που κάνει καταπληκτική δουλειά και το ζούμε όλοι, αλλά είναι κρίμα με 230 παιδιά και όσο πάει αυξάνεται ο αριθμός τους, να μην έχει τις κατάλληλες υποδομές, διότι μπορεί να είναι ένα σχολείο που έχει ανακαινιστεί, αλλά δεν είναι κατάλληλο για Μουσικό Σχολείο.Έτσι λοιπόν μου υποσχέθηκαν ότι θα το βάλουμε για το 2020 και οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα ότι προχθές μου ζήτησαν τα τοπογραφικά για το πού θα γίνει το σχολείο,για το αν ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος από το Σχέδιο Πόλης και διάφορες άλλες προϋποθέσεις που χρειάζονται για τη δημιουργία ενός σχολείου.Είναι κάτι που όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και η προηγούμενη διοίκηση είχε φροντίσει στο να αλλάξουνε αρχική σκέψη για το σχολείο αυτό και τελικά προηγούμενη διοίκηση η σκέψη της ήταν να μεταφερθεί στο Περιγιάλι και πολύ σωστά έγινε και αυτή τη λύση ακολουθούμε και εμείς. Υποθέτω ότι και αυτό είναι ένα από τα θέματα που συζητήσαμε με τον κ. Παναγιωτόπουλο και νομίζω ότι και αυτό θα πάρει τον δρόμο που του αξίζει’’,δήλωσε ακόμη στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Καβάλας.

Παράλληλα, ο κ. Μουριάδης ανέφερε ότι συζητήθηκε και το θέμα των χρημάτων που έδωσε ο ∆ήμος Καβάλας (400.000 ευρώ) για τους πρόσφυγες.

‘’Είναι χρήματα, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί ποτέ. Αυτή τη στιγμή τα χρήματα έχουν μεταφερθεί στο υπουργείο Εσωτερικών ήδη ενδιαφέρεται για αυτό ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει μεσολαβήσει για να πάρουμε και τις 400.000 ευρώ, όπως και ο κ. Λαζαρίδης ο κ. Πασχαλίδης για τα έργα εκτάκτων αναγκών. φυσικά αυτό που παραμένει Σε εκκρεμότητα και πιστεύω ότι θα τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι είναι το θέμα του παλιού νοσοκομείου να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ∆ήμου και υπουργείου Οικονομικών, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να ψάξουμε να βρούμε επενδυτή, ώστε να αξιοποιήσουμε αυτή την περιουσία του ∆ήμου. Επιδίωξή μου θα είναι η δικαστική επίλυση να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μπορέσουμε να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, είτε ανήκει στον ∆ήμο, είτε στο κράτος. Όσο φοβόμαστε ή κρύβεται ο ένας πίσω από τον άλλον το πληρώνει το κτίριο’’, επισήμανε σχετικά ο κ. Μουριάδης.

Τέλος, ο δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε και στο θέμα των διοδίων,υπογραμμίζοντας σχετικά: ‘’Η Ανατολική πλευρά ανοίγει πλέον. Χαλάνε ότι έχουν κατασκευάσει μέχρι σήμερα,δηλαδή δεν θα υπάρχουν τα πλευρικά διόδια και τα διόδια τα μετωπικά φεύγουν από το επίμαχο σημείο και πηγαίνουν ανατολικότερα από τα πλευρικά δηλαδή προς την πλευρά της Νέας Καρβάλης. Εκεί θα πάνε τα μετωπικά οπότε δεν θα έχουν νόημα τα πλευρικά, τα οποία καταργούνται και θα δοθεί γρήγορα ο δρόμος στην κυκλοφορία. Θέλω να πιστεύω ότι σε μία εβδομάδα το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία’’.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα