728 x 90

ΣΕΑ Θάσου: Εμμένουμε στις θέσεις μας, ζητούμε από τον κόσμο της Θάσου να βρίσκεται σε εγρήγορση

ΣΕΑ Θάσου: Εμμένουμε στις θέσεις μας, ζητούμε από τον κόσμο της Θάσου να βρίσκεται σε εγρήγορση

Υλικά που «μαρτυρούν» πως οι εργασίες συνεχίζονται πάρα την προ πέντε ημερών εξαγγελία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης ότι αναστέλλεται κάθε είδους εργασία που αφορά την εγκατάσταση κεραιών της Υ. Π. Α. στο Υψάριο διαπίστωσαν  τα Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της τοποθέτησης κεραιών κατά τη βραδινή τους περιπολία το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου 2019.Τα μέλη της Συντονιστικής σταμάτησαν τις εργασίες και απομάκρυναν τα υλικά  τα οποία αμέσως παραδόθηκαν στο Δήμο Θάσου όπου παρόν ήταν και ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης, ο οποίος για ακόμη μια φορά αντιτίθεται στις ενέργειες της Υ.Π.Α.

Αυτό που δεν ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ και δεν ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ είναι ο αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ ενάντια στην εγκατάσταση οποιασδήποτε κεραίας!!!!!

Σε ανάρτηση του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης δηλώνει την κάθετη αντίθεση του για την τοποθέτηση οποιασδήποτε κεραίας ή λοιπού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού εκπομπής ή λήψης στη συγκεκριμένη θέση τονίζοντας πως αγώνας είναι όλων των Θασίων ενώ το έργο της τοποθέτησης κεραιών στο Υψάριο δε θα πραγματοποιηθεί.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη αναφέρει τα εξής:

“Παρά τις δυσκαμψίες κάποιων Υπηρεσιών, το έργο της τοποθέτησης κεραιών στο Υψάριο δε θα πραγματοποιηθεί!!!!!!!! Αυτό που δεν ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ και δεν ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ είναι ο αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ ενάντια στην εγκατάσταση οποιασδήποτε κεραίας!!!!! Οι δηλώσεις μου αλλά και η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου είναι και ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες!!!!!!!

Αν κάποιοι ψάχνουν για ριψάσπιδες ας γυρίσουν το βλέμμα τους οπουδήποτε θέλουν εκτός από εμάς”!!!!!

Στο Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Σ.Ε.Α. αναφέρει:

Οι εξελίξεις στο θέμα της εγκατάστασης του ραντάρ ήταν ραγδαίες τις τελευταίες ημέρες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο νησί μας στις 18 Οκτωβρίου διαβεβαίωσε τον λαό της Θάσου για την αναστολή του έργου που όρισε η Υ.Π.Α στην κορυφή του Υψάριου. Έπειτα από περίπολο στο βουνό το βράδυ της Τετάρτης από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού, μεταφέρθηκαν υλικά στο βουνό για την δημιουργία της περίφραξης.To μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από μεγάλη κινητοποίηση, βρέθηκαν περί τα 80 άτομα στο χώρο και με ειρηνικό τρόπο απομάκρυναν όλα τα κατασκευαστικά υλικά.

Για λόγους ευθιξίας τα υλικά μεταφέρθηκαν στον χώρο του Δήμου προς φύλαξη, όπου παρόν ήταν και ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης, ο οποίος για ακόμη μια φορά αντιτίθεται στις ενέργειες της Υ.Π.Α. Στηρίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ως αρχή του τόπου την οποιαδήποτε παρέμβαση στο όρος Υψάριο. Οι κάτοικοι του νησιού για άλλη μια φορά έδειξαν την αποφασιστικότητα και την αγωνιστική τους διάθεση απέναντι σε ένα έργο που αντιτίθεται στα θέλω και στα δεδομένα του νησιού. Εμμένουμε στις θέσεις μας και ζητούμε από τον κόσμο της Θάσου να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αναφέρει οποιαδήποτε κινητικότητα αντιλαμβάνεται σχετικά με αυτό το έργο.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ:

Το περιβάλλον

Το φυσικό κάλλος

Τον τουρισμό

Την αξιοπρέπεια και την ζωή μας

«ΚΑΛΗ-ΚΑΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ!»

Υ.Γ.1 Κύριε Παναγιωτόπουλε, με όλο το σεβασμό, οι δηλώσεις στις 18/10 ήταν αντιφατικές και μάλλον καθόλα καθησυχαστικές, διότι ουδέποτε αναφέρθηκε ότι τα έργα είναι για την κατασκευή Νατοϊκού Ραντάρ, καθώς και ότι επρόκειτο για την τοποθέτηση ενός πομποδέκτη ,αλλά στην πραγματικότητα στη μελέτη αναφέρονται τέσσερεις δέκτες.

Υ.Γ.2 Κύριε Παναγιωτόπουλε, ζητάμε την τοποθέτησή σας για την παρέμβαση της ΥΠΑ σε προστατευόμενη περιοχή ,κάτι για το οποίο έχει θέσει την αντίδρασή του ο Δήμος Θάσου με ομόφωνη απόφασή του.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα