728 x 90

Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου του Παληού προχώρησαν οι κάτοικοι του οικισμού

Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου του Παληού προχώρησαν οι κάτοικοι του οικισμού

Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου του Παληού προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας (24/6) εκατοντάδες κάτοικοι του οικισμού, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Ο αποκλεισμός του δρόμου έγινε στο ύψος της εκκλησίας του Παληού και η διαμαρτυρία σχετιζόταν με τα πολλά τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στον κεντρικό δρόμο, αλλά και γενικότερα στη μη τήρηση του Κ.Ο.Κ. από τους διερχόμενους οδηγούς.

Εκ μέρους των διοργανωτών της κινητοποίησης ο Αλέξης Γούλας έκανε λόγο για βροντερό «παρών» από τους κατοίκους του Παληού, οι οποίοι όπως υπογράμμισε κατάλαβαν ότι δεν πρέπει πλέον να κάθονται στους καναπέδες, αλλά να αγωνιστούν για τα μικρά παιδιά τους.

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα τόνισε σε δήλωσή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι για το θέμα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, καθώς και ότι έγιναν προσπάθειες μέσω περιφέρειας, μέσω δήμου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συμβολικού αποκλεισμού του δρόμου, μικροί μαθητές, αλλά και μεγαλύτεροι κάτοικοι διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

Τα φυλλάδια ήταν γραμμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα:

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…
Οι χρήστες των δρόμων το καλοκαίρι είναι πιο χαλαροί και κατά συνέπεια πιο απρόσεκτοι. Συχνά οδηγούν κουρασμένοι, από τα μπάνια και τη νυχτερινή διασκέδαση, ενώ η προσοχή τους αποσπάται από το περιβάλλον, τη θορυβώδη συντροφιά και τα κινητά. Με υπευθυνότητα στην οδήγηση, παραχώρηση προτεραιότητας, προσοχή στα σήματα αποφυγή χρήσης του κινητού και ηρεμία στη καμπίνα του αυτοκίνητου, οι διακοπές σας θα είναι σίγουρα καλύτερες και ασφαλέστερες.
Η καλή ορατότητα είναι ύψιστης σημασίας για την ασφάλεια σας. Επίσης προσέξτε αν νοικιάζετε αυτοκίνητο ή μηχανάκια η κακή συντήρηση τους αποτελεί εχθρό της ασφάλειας σας. Εσείς – ο οδηγός της παρέας – τοποθετήστε με πρακτικό τρόπο αντικείμενα στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να εξασφαλίσετε καλή ορατότητα. Ελέγξτε προσεκτικά κατά την ενοικίαση οχήματος, πριν το παραλάβετε, αυτά που φαίνονται, (ελαστικά, φώτα κλπ).
Τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κινηθείτε με χαμηλή ταχύτητα και ελέγξτε το «οδικό περιβάλλον», προκειμένου να αντιμετωπίσετε τους κρυμμένους κινδύνους.
Όλοι στις διακοπές μας θέλουμε να χαλαρώσουμε να διασκεδάσουμε και γενικά να περάσουμε καλά. Αυτή η διάθεση – αρκετές φορές – περιλαμβάνει τη κατανάλωση αλκοόλ. Όλοι έχουμε ακούσει για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ. Κάποιοι έχουν ζήσει και τις συνέπειες. Αφεθείτε – χαλαρώστε και διασκεδάστε – άφοβα. Φυσικά αφού έχετε προβλέψει την ασφαλή επιστροφή σας με άλλο μέσο (ταξί, λεωφορείο κλπ) ή με τον οδηγό της παρέας που εκείνο το βράδυ δεν θα έχει πιει, για να σας γυρίσει πίσω με ασφάλεια.
Η περίοδος των διακοπών είναι ευκαιρία για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, να χαρούμε στιγμές με ανθρώπους που αγαπάμε και να δημιουργήσουμε όμορφες εμπειρίες.

 

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα