728 x 90

Σάββας Μιχαηλίδης: «Απογοητευτική η εικόνα του Δήμου»

Σάββας Μιχαηλίδης: «Απογοητευτική η εικόνα του Δήμου»

Η επιστροφή της κανονικότητας στην καθημερινότητα, είναι το πρώτο στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο νέος δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.
’’Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν πολλά ή περιττά σχόλια, όμως είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η πρώτη εικόνα μου στον Δήμο ήταν αυτή που ούτως ή άλλως εισπράττουν και οι δημότες, δηλαδή απογοητευτική’’, υπογράμμισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστου.
’’Απογοητευτική εικόνα όσον αφορά την καθημερινότητα, δηλαδή τα απορρίμματα και μία εγκατάλειψη η οποία είναι άνευ προηγουμένου! Το δυστύχημα είναι επίσης ότι έχουμε ένα γερασμένο και απαξιωμένο στόλο οχημάτων, για τον οποίο, δυστυχώς, δεν φρόντισε κανείς ούτε για την αντικατάσταση, αλλά ούτε και για τη σωστή διαχειρισή του, ώστε να είναι όλα τα μηχανήματα και τα οχήματα λειτουργικά. Έχουμε λοιπόν πολλά, τα οποία βρίσκονται σήμερα σε στάση. Από τη μεριά μας θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την υφιστάμενη κατάσταση κι ενώ περιμένουμε τεχνική έκθεση για το καθένα χωριστά από αυτά, για να δούμε πόσα μπορούν να επισκευαστούν. Σε γενικές γραμμές δηλαδή είμαστε ξανά δέκα και πλέον χρόνια πίσω’’, επισήμανε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης.
’’Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες δεν υπάρχει αντίστοιχα πρόβλεψη για προσωπικό, δεν υπάρχει δυνατότητα για να γίνουν άμεσα κάποια πράγματα, καθώς όπως ο νόμος ορίζει πρέπει πρώτα να γίνει εκλογή προέδρου Οικονομικής Επιτροπής και κατόπιν να δούμε τα ζητήματα αυτά. Είναι θέματα τα οποία, δυστυχώς, θα έλεγα μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Όσον αφορά την αποκατάσταση των ζητημάτων αυτών, προσπαθούμε μέσα από τα εργαλεία που διαθέτουμε. Βέβαια, θα πρέπει να πω ότι είναι αξιοπερίεργο πως δεν υπάρχει ούτε ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα στον Δήμο, ενώ πριν από ένα χρόνο είχαμε προμηθευτεί 10-15! Δεν μεμψιμοιρούμε, αλλά είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα. Αυτά θα επιλύσουμε και προχωρούμε. Θα αποκαταστήσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται την ανωμαλία που υπάρχει και θα φέρουμε σε ισορροπία την αποκομιδή των απορριμμάτων, την καθαριότητα και το πλύσιμο των κάδων που δεν έχει γίνει τα τελευταία 3-4 χρόνια’’, δήλωσε ακόμη ο δήμαρχος Νέστου.
’’Άρα λοιπόν για εμάς η πρώτη μάχη έχει να κάνει με την επιστροφή της κανονικότητας στην καθημερινότητα του Δήμου και των πολιτών. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, η πρώτη εικόνα στην ΔΕΥΑ που αφορά όλο το οικονομικό κομμάτι, δυστυχώς, δεν δικαιώνει τις ανακοινώσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής περί νοικοκυρέματος, όπως επίσης και τα στοιχεία στον Δήμο όπου τα υπόλοιπα που φαίνονται εδώ είτε είναι δεσμευμένα είτε εν πάση περιπτώσει δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να πεις ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο ικανό για να προγραμματίσει η νέα δημοτική αρχή κάτι’’, συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο δήμαρχος Νέστου.
Ο κ. Μιχαηλίδης, όπως είπε ακόμη, έχει ζητήσει από όλους τους τμηματάρχες ενυπόγραφα να του παρουσιάσουν απολογισμό οκταμήνου για τα πεπραγμένα και την εκτέλεση του προϋπολογισμού, από τις τεχνικές υπηρεσίες για τυχόν συμβάσεις και ό,τι άλλο έχει προκύψει, ώστε να υπάρχει άμεσα μία αποτύπωση, την οποία θα δώσει η νέα δημοτική αρχή στους δημότες.
’’Αυτό το κάνουμε όχι για να κατηγορήσουμε την προηγούμενη, αλλά απλά γιατί πρέπει κάποτε να μιλάμε για την πραγματικότητα όπως έχει. Οι πολίτες μας εξέλεξαν για να πάμε τον Δήμο μπροστά, για να κάνουμε αναπτυξιακά έργα, να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες διαβίωσης στην καθημερινότητα κι αυτό θα το πράξουμε. Πρέπει όμως να αποτυπώσουμε την βάση από την οποία ξεκινάμε, έτσι ώστε και επειδή είμαστε πραγματιστές να γνωρίζει ο καθένας από πού ξεκινάμε και αν μπορούν να μας συγκρίνουν στο θέμα της παρέμβασης. Βεβαίως θα πω ότι υπάρχουν και πράγματα που είναι τραγελαφικά, δηλαδή το να φεύγεις από το Δημαρχείο, δεν διαφωνώ θα πάρεις το αρχείο σου, αλλά να σβήνεις όμως το mail του δήμου και να μην μπορεί ο δήμος να λάβει σήμερα ένα mail, αυτό αν μη τι άλλο είναι κάτι πρωτόγνωρο. Νομίζω λοιπόν ότι όλη αυτή η κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανέλθει στην κανονικότητα, σε επίπεδα φυσιολογικά, όπως πρέπει και βεβαίως μέσα από ένα χρονικό διάστημα θα αρχίσουμε να προγραμματίζουμε και να διεκδικούμε μεγάλα και μακρόπνοα έργα, που θα βάλουν τον Δήμο Νέστου μπροστά στην ανάπτυξη και σε μία άλλη κατηγορία’’, υπογράμμισε καταληκτικά ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα