728 x 90

Παίκτριες Α2 Γυναικών προς Αυγενάκη: “Ανοίξτε τα γήπεδα, συνδράμετε για εβδομαδιαία τεστ”

Παίκτριες Α2 Γυναικών προς Αυγενάκη: “Ανοίξτε τα γήπεδα, συνδράμετε για εβδομαδιαία τεστ”

Με επιστολή τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού οι παίκτριες της Α2 ζητάνε να ανοίξουν τα γήπεδα για να ξεκινήσουν προπονήσεις

 

 

Οι αθλήτριες της λίγκας έστειλαν μία μακροσκελή επιστολή με αποδέκτη τον Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να δώσει άδεια για να ανοίξουν τα γήπεδα προκειμένου να ξεκινήσουν προπονήσεις, όπως και την επανέναρξη των ακαδημιών. Παράλληλα, ζητάνε έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία μέσω εβδομαδιαίων τεστ κορονοϊού για τους αθλητές και τις αθλήτριες, προκειμένου να μπορέσει ξανά ο αθλητισμός στον χώρα μας να ενεργοποιηθεί.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

 

“Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας υπό τη διεθνή συγκυρία της Covid-19 ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού και της οικονομίας το οποίο πλήττεται. Με απόλυτη υπευθυνότητα και αναλογιζόμενες πλήρως το μέγεθος της υγειονομικής κρίσης σας καλούμε να ανοίξετε τα γήπεδα με την τήρηση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου, ώστε να ξεκινήσουμε την απαραίτητη προετοιμασία για να είμαστε έτοιμες για τις μελλοντικές μας αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η καλαθοσφαίριση είναι μία δραστηριότητα η οποία δεν καλύπτεται με την μετακίνηση 6, δεδομένου ότι η προπόνηση απαιτείται να γίνεται στα γήπεδα που παραμένουν κλειστά.

Η μακρόχρονη αναστολή της λειτουργίας των ακαδημιών θα έχει επιπρόσθετα πολλές ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες συνέπειες για τα παιδιά μας που τόσο καιρό βρίσκονται καθηλωμένα μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών. Κρίνεται αναγκαίο οι ακαδημίες να επαναλειτουργήσουν, διότι τα παιδιά είναι η αφετηρία του υγιούς ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μέσα από την άθληση που προσφέρουν τα ερασιτεχνικά σωματεία τα παιδιά διδάσκονται τις αξίες της ζωής και ταυτόχρονα χτίζεται η κοινωνικοποίησή τους.

Δυστυχώς τα αθλητικά σωματεία, μετά την έναρξη της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που αυτή επέφερε, αποδυναμώθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Το ελάχιστο έμπρακτο ενδιαφέρον που θα έπρεπε να δείξει το κράτος θα φανεί αν σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία συνδράμει οικονομικά τα σωματεία προκειμένου να γίνονται τα εβδομαδιαία τεστ covid στις αθλήτριες και στους αθλητές, ώστε να διεξάγονται οι αγώνες με ασφάλεια. Επιπλέον, οι ερασιτεχνικές κατηγορίες που τόσα χρόνια συντηρούνται χωρίς βοήθεια, σε αυτή την δύσκολη χρονιά ζητάνε την οικονομική ενίσχυση της ΕΟΚ και της ελληνικής πολιτείας μέσω των δήμων-περιφερειών όπου ανήκουν για τα βασικά τους έξοδα (οδοιπορικά ταξιδιών, γραμματείες, διαιτητές), κάτι το οποίο συνέβαινε και στο παρελθόν.

Με χαρά ακούσαμε το διάγγελμα για επανέναρξη του αντίστοιχου πρωταθλήματος για τους άνδρες, αλλά όχι του δικού μας. Όμως οφείλετε να συνειδητοποιήσετε πως η Α2 εθνική κατηγορία γυναικών, την οποία εκπροσωπούμε, αποτελεί το μεταβατικό σκαλοπάτι κάθε παίκτριας προκειμένου να εκπαιδευτεί και να ωριμάσει, ώστε να οδηγηθεί στις ανώτερες κατηγορίες της ελληνικής και διεθνούς καλαθοσφαίρισης. Αντιμετωπίζουμε το άθλημα με την συνέπεια και την αφοσίωση που απαιτείται και που δεν είναι διαφορετική από την αντίστοιχη της κατηγορίας των αντρών. Παρά το ήθος, την πίστη και τον σεβασμό μας προς το άθλημα που τόσα χρόνια υπηρετούμε, διαπιστώνουμε με λύπη την άνιση έως και ρατσιστική αντιμετώπισή μας έναντι της αντίστοιχης κατηγορίας των αντρών. Η διάκριση ανάμεσα στην Α2 των ανδρών και των γυναικών συνιστά μια κατάφωρη αδικία που δυστυχώς αποδεικνύει ότι η ισοτιμία των δυο φύλων δεν εφαρμόζεται στην πράξη και καθολικά.

Κύριοι, θα είναι τραγικό μια ακόμη χρονιά το πρωτάθλημα να μην διεξαχθεί. Είναι σημαντικό να ανοίξουν άμεσα τα γήπεδα προκειμένου να προπονηθούμε, ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες του πρωταθλήματος ακόμα και αν χρειαστεί να δοθεί παράταση στην ημερομηνία λήξης του. Άλλωστε η παύση συνιστά μια εύκολη, ανέξοδη λύση η οποία δεν μαρτυρά κρατικό σχεδιασμό αλλά αποποίηση ευθυνών. Γεγονός που έρχεται σε απόλυτη αντιδιαστολή με αυτό που τα διαγγέλματα της κυβέρνησης επαγγέλλονται.

Τέλος, όταν η πανδημία περάσει και όλα αυτά τελειώσουν όλοι πρέπει να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει, όμοια και οι αθλητές. Σ αυτήν την προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει κανείς πίσω!

Ενωμένοι οφείλουμε να κινηθούμε και στο χώρο του αθλητισμού, για να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ο αθλητισμός είναι υγεία σωματική και πνευματική. Πιστεύουμε ότι θα κάνετε το καλύτερο δυνατό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα