728 x 90

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας στη Θάσο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας στη Θάσο

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο νησί της Θάσου το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 29 Σεπτεμβρίου σε 7 πόλεις της Ελλάδος ξεκινώντας από Χανιά, συνεχίζοντας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δίον – Όλυμπο,Ναύπλιο, Πρέβεζα και καταλήγοντας στο όμορφο νησί της Θάσου.Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην Θάσο φιλοξενήθηκαν άτομα με ειδικές ανάγκες απ’ όλη την Ελλάδα τους συνοδούς τους καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίου ειδικής Αγωγής και Νοηματικής.

Το πρωί του Σαββάτου αφιερώθηκε στην ξενάγηση Αρχαιολογικών χώρων του νησιού, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου και του ιστορικού ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιμένα, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός και το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θασίου του Nεομάρτυρος, στο χωριό της καταγωγής του, στις Μαριές και ακολούθως μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Παλατάκι των Λιμεναρίων με τίτλο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ» με τον πρωτοψάλτη του ιερού προσκυνηματικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Νέας Καρβάλης κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ, αφιερωμένη στη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.Η βραδιά έκλεισε με καλλιτεχνικές δράσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα με το 7ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο «Ο ρόλος της δια βίου μάθησης και της διάδοσης της νοηματικής γλώσσας στην ποιότητα ζωής κωφού και βαρήκοου πληθυσμού», στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί καθηγητές από όλη την Ελλάδα.Η Διεθνή Νοηµατική Γλώσσα και Στρατηγικές Διάδοσής της στην Ελλαδα, η Αξιοποίηση της Νοηµατικής Γλώσσας στη Σχολική Ζωή και την Εκπαιδευτική Κοινότητα αλλά και η Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Έργου Στελεχών Εκπαίδευσης για τη Διευκόλυνση και Συµπερίληψη Κωφών και Βαρήκοων Μαθητών στη Μαθησιακή Διαδικασία και την Ποιότητα Ζωής ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους συνέδρους του συμποσίου.

Την έναρξη κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος.Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της 1ης Συντονιστικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου Κοινοτικής Ενδυνάµωσης και Ενταξιακής Κουλτούρας ΑµεΑ.

Στον χαιρετισμό του ο Δηµάρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης ανέφερε τα εξής: 

Χαιρετίζω κι εγώ με την σειρά μου τις εργασίες του 7ου Διεπιστημονικού αυτού Συμποσίου του οποίου τις εργασίες ποιο πριν κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος.Το συμπόσιο αυτό συμπεριλαμβάνετε στις δράσεις του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» 2019.Για τον λόγο αυτό ευχαριστώ πολύ την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ  που ενέταξε το νησί της Θάσου στις περιοχές που φιλοξενούν το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ και την επέλεξε ως την περιοχή που θα κορυφωθούν οι δράσεις του με την διεξαγωγή του σημερινού μας συμποσίου.

Θα ήθελα να τονίσω προς όλους, κωφούς και ακούοντες, ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες και ότι όταν οι φορείς δρουν συλλογικά και ενωμένοι τότε μόνο μπορούμε να πολεμήσουμε τυχόν διακρίσεις και στερεότυπα που μπορεί να υπάρχουν ακόμα και σήμερα μέσα στην κοινωνία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο που συμφώνησε να οργανώσουμε μαζί, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και ο Δήμος της Θάσου τις δράσεις του φεστιβάλ το διήμερο αυτό, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι η εκκλησιά και η τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν και πρέπει να συνεργάζονται προς όφελος του κοινωνικού σύνολου αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τόσο την ευαισθησία του όσο και την ξεχωριστή του αγάπη για το νησί της Θάσου.

Photo Gallery

 

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα