728 x 90

Ο Γ.Γραμματέας της Δημοτικής Θασιακής Κίνησης για την Αντιπλημμυρική Θωράκιση της Θάσου

Ο Γ.Γραμματέας της Δημοτικής Θασιακής Κίνησης για την Αντιπλημμυρική Θωράκιση της Θάσου

Πολλές φορές, εμείς οι κάτοικοι της Θάσου έχουμε πληγεί από τις πλημμύρες που ακολουθούν τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές ή τις έντονες κατά καιρούς βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Βέβαια όσο υπάρχουν δάση στο νησί θα υπάρχουν και πυρκαγιές, τα δε φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής κλιμακώνονται χρόνο με τον χρόνο. Το θέμα λοιπόν είναι με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται. Γι’ αυτό οι Θάσιοι αγωνιούν και ζητούν επιτακτικά από κάθε Δημοτικό Σύμβουλο και τον εκάστοτε Δήμαρχο να κάνει ότι μπορεί για την αντιπυρική και για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού μας.

Παρόλα αυτά, η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θάσου αποδείχθηκε ιδιαίτερα αναποτελεσματική και σε αυτόν τον τομέα, αποφεύγοντας κάθε ουσιαστική συνεργασία τόσο με τους δημότες και τις συλλογικότητες, όσο και με την κυβέρνηση της χώρας. Τώρα τελευταία ο κ. Χατζηεμαννουήλ υπόσχεται να κάνει όσα δεν έκανε τα προηγούμενα οκτώ και πλέον χρόνια. Μάλλον τις ανάγκες του προεκλογικού του  αγώνα προσπαθεί να καλύψει και όχι την άμεση ανάγκη για αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του νησιού μας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, η νέα δημοτική παράταξη της Θάσου, με επικεφαλής  τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ απέναντι στο Θασιακό λαό ότι από όποια θέση και με όση δύναμη διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, θα αγωνιστεί για την επίτευξη του σκοπού της ουσιαστικής αντιμετώπισης των πλημμυρών και των πυρκαγιών, όπως βέβαια και για μια σειρά λοιπών σοβαρών θεμάτων για τα οποία διαπιστώνεται μεγάλο έλλειμμα.

Άλλωστε ιδρυτικά μέλη της παράταξής μας, μαζί με τη συλλογικότητα «ΘΑΣΟΣ ΝΕΡΟ ΣΟΣ» και μαζί με ενεργούς Θάσιους Πολίτες, το  Δεκέμβρη του 2017 διεκδίκησαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αυτά που αμέλησε να εξασφαλίσει η Διοίκηση του Δήμου Θάσου. Μετά από δίμηνη επίπονη αλλά εποικοδομητική συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με έγγραφο  που υπογράφεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο, έγινε εφικτή η οριστική ένταξη της Θάσου στον στρατηγικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της ελληνικής Πολιτείας και μάλιστα δίδοντας προτεραιότητα στη Θάσο, ενώ αρχικά δεν συμπεριλαμβάνονταν καν. Τώρα βέβαια απομένει η αξιοποίηση και η εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού στην πράξη από μια αξιόπιστη Δημοτική Διοίκηση. Εμείς, ως ενεργοί πολίτες της Θάσου,  θέσαμε τα  θέματα της ένταξης της Θάσου στον στρατηγικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της ελληνικής Πολιτείας και του Φράγματος των Μαριών, ως του μόνου λειτουργικά αντιπλημμυρικού έργου, στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στις 26-4-2018, τονίζοντας τα σημαντικά οφέλη που θα επιφέρουν για το νησί μας, ενώ η απουσία του Δημάρχου Θάσου από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις.

Εμείς, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ,  δεν έχουμε σκοπό να ανεχθούμε άλλους αποκλεισμούς για το νησί μας.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη και τη ψήφο κάθε συνδημότη μας, για να αγωνιστούμε με δύναμη για τα δίκαια και συμφέροντα του Θασιακού λαού.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα