728 x 90

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Είμαστε Αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Είμαστε Αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα

Τη διαβεβαίωση ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα, την εθνική μας ανεξαρτησία, αλλά και τα εθνικά συμφέροντα, τόσο της χώρας μας όσο και του Κυπριακού Ελληνισμού», παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του προς το προσωπικό της ΕΛΔΥΚ μετά το τέλος των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 45 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο..

«Αυτό αποτελεί τη σημαντικότερη δέσμευση και η παρουσία σας εδώ επιβεβαιώνει ακριβώς αυτές τις θέσεις», πρόσθεσε.«Aυτή εδώ η γωνιά του Ελληνισμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη για εμάς και ως Κυβέρνηση θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της αυξημένης προκλητικότητας της Τουρκίας και στην κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή στην ΑΟΖ ενός κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε.

Υπενθύμισε δε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες Ελλάδας και Κύπρου είναι η «πρώτη φορά που επιβάλλονται κυρώσεις εναντίον χώρας που βρίσκεται σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία, παρότι έχει κάπως μεταβάλλει τον προσανατολισμό της προς ανατολάς τώρα τελευταία, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν είναι μικρό χαστούκι να επιβληθούν αυτή την ώρα κυρώσεις εναντίον της για τη συνολική επιθετική και προκλητική της συμπεριφορά κατά κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν αναδειχθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένο πόλο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Όλοι τώρα αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα, αντί για πηγή προβλημάτων και αστάθειας που ήταν κάποτε, ακόμα και στις εκτιμήσεις κάποιων ειδικών, σήμερα είναι πάροχος ασφάλειας. Έχει έρθει, δηλαδή, στο άλλο άκρο. Αποδεικνύεται αυτό από την πληθώρα των συνεργασιών μας στο σύνολο σχεδόν των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Αναφερόμενος στην 20ή Ιουλίου 1974 τόνισε ότι «αποτελεί την πιο τραγική σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και του Ελληνισμού ευρύτερα. Αυτή την ημέρα, πριν από 45 χρόνια, η Τουρκία, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις, εισέβαλε παράνομα στο νησί και κατέλαβε έδαφος το οποίο, μέχρι και σήμερα, παραμένει υπό την κατοχή της, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.Τιμούμε, λοιπόν, όλους όσοι αγωνίστηκαν εναντίον του εισβολέα. Τιμούμε τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους ήρωες που αντιστάθηκαν για να διατηρήσουν την Κύπρο ελεύθερη, καθώς και τους αμάχους που έχασαν και αυτοί τη ζωή τους εκείνη την περίοδο.

Ιδιαιτέρως τιμούμε τους αγνοούμενους του Κυπριακού Ελληνισμού, που δεν είναι μόνο ένα ζήτημα, ένα θέλετε, ιστορικής φύσεως, είναι και ένα ζήτημα ανθρωπιστικού καθήκοντος, να αναδειχθεί, και αυτοί οι άνθρωποι να δικαιωθούν. Και οι οικείοι τους και οι συγγενείς τους, επίσης, να δικαιωθούν για τους αγώνες που έκαναν εν ονόματι αυτών που έπεσαν».

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα