728 x 90

Νεφροπαθείς Θάσου : Οι Ανθρώπινες ζωές δεν ξέρουν τι θα πει ΦΕΚ!!!!Απαιτούν μόνο ανθρωπινή μεταχείριση

Νεφροπαθείς Θάσου : Οι Ανθρώπινες ζωές δεν ξέρουν τι θα πει ΦΕΚ!!!!Απαιτούν μόνο ανθρωπινή μεταχείριση

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσου Καρασαββόγλου με θέμα την δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Θάσο υπό την προεδρία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ΑΜΘ,Στρατή Πλωμαρίτη.Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλιδης,ο Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος,ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης ο όποιος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ,ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος και ο Νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και ο απερχόμενος Δήμαρχος Θάσου Κωσταντίνος ΧατζηΕμμανουήλ και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.Εκ μέρους του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο συνεργάτης του Απόστολος Παυλίδης ενώ για τον Βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη αλλά και τις ενέργειες που έκανε όταν επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πρίνου για τη δημιουργία ειδικής μονάδας αιμοκάθαρσης σε ένα χρόνιο αίτημα των νεφροπαθών του νησιού αναφέρθηκε ο νέος Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης.

Τη σύσκεψη απασχόλησε το πως θα καταστεί δυνατή η συνεργασία όλων των φορέων, ώστε σχετικά σύντομα να αποκτήσει η Θάσος την πολυπόθητη μονάδα.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε:

Ο Δήμος Θάσου θα είναι αρωγός σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου αυτή η μονάδα να τεθεί σε λειτουργία στο συντομότερο χρονικό διάστημα και είμαστε αποφασισμένοι σε κάθε περίπτωση να πιέσουμε και εμείς όσο μπορούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να κάνει αυτά που χρειάζονται ώστε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη μονάδα καθώς χρειάζεται να γίνουν πάρα πολλά πράγματα.Τον λόγο πήρε ο κ. Πασχαλίδης ο οποίος επικεντρώθηκε στο θέμα των χώρων που θα απαιτηθούν για τη νέα μονάδα, ενώ ο Κ. Αντωνιάδης εκ μέρους του κ. Μέτιου ανέφερε ότι η περιφέρεια είναι αρωγός στην προσπάθεια του ΓΝΚ.

Το παρόν έδωσαν και δυο από τους (27) νεφροπαθείς στο νησί της Θάσου οι οποίοι είναι αναγκασμένοι τρεις φορές την εβδομάδα να μεταβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για να πραγματοποιούν αιμοκάθαρση, ζώντας μια πραγματική ταλαιπωρία με τις πολύωρες και δαπανηρές μετακινήσεις από και προς το νησί,τονίζοντας πως κρίνεται αναγκαίο φέτος έστω και προσωρινά να λειτουργήσει η ειδική μονάδα αιμοκάθαρσης στον Πρίνο.

Κινδυνεύει να χαθεί η ζωή μας κάθε φορά που ανεβαίνουμε τις σκάλες στα πλοία μετά από το στράγγισμα που γίνεται στο αίμα μας.Ειναι θέμα ζωής και θανάτου τόνισαν έντονα διαμαρτυρόμενοι.

Απευθυνόμενος προς την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου για την δημιουργία ειδικής μονάδας αιμοκάθαρσης η οποία πήρε σάρκα και οστά (ΦΕΚ) στο παρά πέντε των εκλογών της 7ης Ιουλίου είπε τα εξής:

Κυρία Ελευθεριάδου δεν γνωρίζετε ότι οι Ανθρώπινες ζωές δεν ξέρουν τι θα πει ΦΕΚ;;;;Απαιτούν μόνο  ανθρωπινή μεταχείριση!!!!

Σας διαβεβαιώ ότι εμείς οι άρρωστοι πρώτοι θα τρέξουμε για γίνει η μονάδα στο νησί μας κάνοντας έρανο αν χρειαστεί, βάζοντας από τις τσέπες μας λεφτα για να δει το κράτος ότι κερδίζει από τα χρήματα που δίνουμε όλοι οι νεφροπαθείς για να έρθουμε στο νοσοκομείο καβάλας.Το αίτημα μας είναι δίκαιο και η υλοποίησή του αναγκαία προκειμένου να μην επιβαρύνεται επιπλέον η ήδη βεβαρημένη υγεία μας.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα