728 x 90

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Βρισκόμαστε πλέον κανονικά σε προεκλογική περίοδο και ρυθμούς»

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Βρισκόμαστε πλέον κανονικά σε προεκλογική περίοδο και ρυθμούς»

Την πρώτη προεκλογική εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ

«Όσον αφορά τις εκλογές, όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι. Εγώ είμαι σίγουρος ότι πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να εξαντλήσει το περιθώριο, όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα τα καταφέρει ή αν οι ρευστές πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τον αναγκάσουν να πάει σε εκλογές γύρω στον Μάιο, κοντά ή μαζί με τις αυτοδιοικητικές», δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
«Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε πλέον κανονικά σε προεκλογική περίοδο και ρυθμούς, όλοι ετοιμάζονται, κανείς δεν θα αιφνιδιαστεί. Το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας οργανώνει και τις προεκλογικές κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη. Το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Θράκη, σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου θα έρθει σε επαφή με στελέχη της τοπικής κοινωνίας και του κόμματος και θα μιλήσει την Κυριακή το βράδυ στην Ξάνθη, όπου θα είμαστε μαζί του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την πρώτη του εκδήλωση την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».
«Προσπαθώ εδώ και αρκετό καιρό να βρω διαθέσιμες ημερομηνίες, προκειμένου να οργανώσω πολιτικές ομιλίες σε Καβάλα, Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη για αρχή, με θέμα την Ελλάδα μετά τις Πρέσπες, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες όσον αφορά τη γενικότερη πορεία της χώρας. Ήδη ένα από τα εκκρεμή εθνικά θέματα έχει πάρει πολύ άσχημη τροπή μετά την υπογραφή και κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Όλοι ανησυχούν για το ποια θα είναι η επόμενη εθνική παραχώρηση που θα πράξει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Ήδη βλέπουν το φως σενάρια για παραχώρηση συνεκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο. Κάποιοι λένε αυτό ήταν το αντικείμενο συνομιλίας που είχαν κατ’ ιδίαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν, χωρίς παρουσία μεταφραστών ή τρίτων. Θα είναι το επόμενο κεφάλαιο πιθανότατα εθνικών παραχωρήσεων από αυτήν την κυβέρνηση», ανέφερε σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με το περίφημο δάνειο του κ. Πολάκη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε: «Με όλη αυτή την χειροτέρευση των πραγμάτων και σε επίπεδο οικονομίας, έχει έρθει και η θεσμική κατρακύλα της χώρας, με τις συμπεριφορές που βλέπουμε στη Βουλή το τελευταίο διάστημα. Με βουλευτές που παίρνουν μετεγγραφές άλλοτε με δάνειο, άλλοτε με υποσχετική και κάποιες φορές με κανονική μετεγγραφή, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση για να περάσουν νομοσχέδια και συμφωνίες. Το επίπεδο του κοινοβουλίου κατρακυλά σε καθημερινή βάση. Χθες μόλις είχαμε την εξωφρενική παρέμβαση του «μάγκα» της κυβέρνησης του κ. Πολάκη, ο οποίος ήρθε στην Ολομέλεια για να ζητήσει εξηγήσεις για την περίφημη υπόθεση του τηλεφωνήματος στον κ. Στουρνάρα. Ήρθε και μας είπε ότι μπορεί να δημοσιοποίησε μια ιδιωτική συνομιλία, αλλά δεν την ηχογράφησε. Του είχα πει νωρίτερα ότι αυτό που έκανε, δηλαδή η παρακολούθηση με ειδικά τεχνικά μέσα προφορικής συνομιλίας με αποτύπωση της συνομιλίας χωρίς τη ρητή συναίνεση του άλλου, αποτελεί κακουργηματική πράξη. Ο κ. Πολάκης διέπραξε με άλλα λόγια ένα κακούργημα και γι’ αυτό υπάρχουν έννομες συνέπειες».

«Όταν πληροφορήθηκε τι ακριβώς έκανε ήρθε να μας πει πως δεν το έκανε έτσι ακριβώς, αλλά ενώ δημοσιοποίησε τη συνομιλία του δεν την ηχογράφησε, όταν όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό που βγήκε στον Τύπο ήταν μια συνομιλία με το νι και με το σίγμα. Επομένως μόνο από ηχογράφηση θα μπορούσε να αποδοθεί στο μέσο που τη δημοσιοποίησε. Πήρε την απάντηση που έπρεπε και μετά από μερικές ώρες διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθούν αυτά που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Συγκινήθηκε τελικά η δικαιοσύνη μετά από μιάμιση μέρα κι αποφάσισε να ερευνήσει. Όταν υπουργοί με ύφος και μαγκιά αισθάνονται υπεράνω του νόμου, αγνοούν τις διατάξεις του ποινικού κώδικα και κάνουν ό,τι γουστάρουν επειδή είναι εξουσία, έχουμε να κάνουμε με μια άνευ προηγουμένου θεσμική κατρακύλα. Τη στιγμή που το 90% των πολιτών δεν μπορούν να πάρουν ένα δάνειο, ο κ. Πολάκης παίρνει δάνειο 100.000 βάζοντας υποθήκη ένα σπίτι που είναι υποθηκευμένο για άλλο δάνειο. Πολύ φοβάμαι ότι το κλίμα θα πολωθεί πολύ περισσότερο το επόμενο διάστημα και θα είναι κλίμα διχασμού», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα