728 x 90

Μακάριος Λαζαρίδης: Ζήτημα εγκατάστασης νέων προσφύγων στην Νέα Ηρακλείτσα δεν τίθεται και δεν τέθηκε ποτέ, τελεία”

Μακάριος Λαζαρίδης: Ζήτημα εγκατάστασης νέων προσφύγων στην Νέα Ηρακλείτσα δεν τίθεται και δεν τέθηκε ποτέ, τελεία”

Ζήτημα εγκατάστασης νέων προσφύγων στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, αλλά και στο πρώην αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα δεν τίθεται και δεν τέθηκε ποτέ, τελεία”, υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (11/11), ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι συνολικά στην Καβάλα, οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 900 άτομα, ενώ έκανε λόγο για παραφιλολογία που αναπτύσσεται από κάποιους, οι οποίοι διοχετεύουν φήμες στην τοπική κοινωνία.Μάλιστα, ο κ. Λαζαρίδης αποκάλυψε ότι το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης (13/11) θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να εξεταστεί το θέμα της αξιοποίησης της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις και με την Egnatia Aviation για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θύμισε στη διάρκεια των δηλώσεών του για το θέμα του προσφυγικού την κατάσταση που παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση καλείται να λύσει το πρόβλημα, σημειώνοντας παράλληλα ότι εντός του επομένου τετραμήνου το προσφυγικό ― μεταναστευτικό θα έχει αντιμετωπιστεί. Η συνέντευξη Τύπου του κ. Λαζαρίδη, ήταν χωρισμένη σε τρεις ενότητες, με την πρώτη να αφορά στην Κυβέρνηση, την ετοιμότητα και το σχέδιο που επέδειξε από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δεύτερη να αφορά στην Καβάλα, σε όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν αλλά και σε αυτές που δρομολογούνται άμεσα για να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη και η τρίτη στο νέο ήθος που χρειάζεται η πολιτική και εισάγει αυτή η Κυβέρνηση, με αξιοκρατία και κυρίως με διαφάνεια παντού και για όλους.

Η πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε στις 7 Ιουλίου έχει συμβάλει ήδη καθοριστικά στην αλλαγή πορείας της χώρας. Μια αλλαγή με βήματα σίγουρα, σχεδιασμένα και κοστολογημένα, ώστε να μπουν οι βάσεις για να παραδώσουμε μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που βρήκαμε στις νεότερες γενιές. Αλλά και για να αντιμετωπιστούν κατάφορες αδικίες και λανθασμένες επιλογές της προηγούμενης Κυβέρνησης που δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι”, επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης. Η Κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει συγκεκριμένο, κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με γοργά, αποφασιστικά βήματα από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε σε εφαρμογή το πλάνο της. Προχώρησε, μάλιστα, στη νομοθέτηση συγκεκριμένων ανακουφιστικών για την κοινωνία και ευεργετικών για την οικονομία ρυθμίσεων νωρίτερα ακόμη και από το χρονικό ορίζοντα για τον οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Είχαμε δηλαδή θετικές … κωλοτούμπες! Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, λοιπόν, αναλάβαμε 13 νομοθετικές πρωτοβουλίες, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ετοιμότητα του πρωθυπουργού στη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ακόμη ο κ. Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας με παραδείγματα της κινήσεις της κυβέρνησης.

Τα όσα πέτυχε ο κ. Λαζαρίδης για την Π.Ε. Καβάλας

Ο Μακάριος Λαζαρίδης παρουσίασε και το τι κατάφερε αυτούς τους τέσσερις μήνες για την Καβάλα, αλλά και τι προγραμματίζει η Κυβέρνηση, λέγοντας: Κατάφερα και επικαιροποιήσαμε, με την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη το πρόγραμμα ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου. Η αλλαγή στη διοίκηση του ΕΛΓΑ πριν λίγες ημέρες φέρνει πλέον πιο κοντά την ένταξη και της Π.Ε. Καβάλας στην χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα κάτι που θα θωρακίσει τον ισχυρό πρωτογενή τομέα και τις δυναμικές καλλιέργειες του νομού μας. Καταφέραμε, μετά από χρόνια, από την 1η Νοεμβρίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλα – Πρίνος – Καβάλα, για τους χειμερινούς μήνες να έχει και πάλι τρία δρομολόγια. Προχωράμε στην ίδρυση και λειτουργία δυο νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Το ένα στα Λιμενάρια και το άλλο στην Κεραμωτή. Μετά από συνεχείς επαφές με τον υφυπουργό Οικονομικών και αρμόδιο για την δημόσια περιουσία κ. Απ. Βεσυρόπουλο είμαι πολύ αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την προγραμματική συμφωνία Δημοσίου και Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, μετά από σχεδόν μια δεκαετία χαμένων ευκαριών.

Οι προτεραιότητες για τις δομές υγείας στην Π.Ε. Καβάλας

Σε συνεργασία και συνεχείς επαφές με την ηγεσία του υπουργού Υγείας, τον υπουργό κ. Β. Κικίλια και τον υφυπουργό κ. Β. Κοντοζαμάνη, έχουμε θέσει τρεις βασικές προτεραιότητες για τις δομές υγείας στην Π.Ε. Καβάλας. Είναι η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, που αποτελεί προεκλογική μου δέσμευση και που πρώτος έβαλε τη δημιουργία του στην δημόσια κουβέντα, η ουσιαστική λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου με τις προσλήψεις δύο  οργανικών θέσεων γιατρών γενικής ιατρικής ή παθολογίας και δύο οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, η αναβάθμιση του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε Ογκολογική Κλινική μικρής εμβέλειας, όπως ζήτησε πρόσφατα ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Νομού Καβάλας”, συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης.  

Σε καλό δρόμο οι ενέργειες για το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στα Λουτρά Ελευθερών

Μετά από συνεχείς συσκέψεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού κ. Αδ. Γεωργιάδη, Κ. Χατζηδάκη και Χ. Θεοχάρη, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να ξεμπλοκάρουμε την μεγάλη επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών. Μια επένδυση 30.000.000 ευρώ, αλλά κυρίως υψηλής έντασης εργασίας. Διακόσιοι μόνιμοι υπάλληλοι 12 μήνες το χρόνο και 800 – 1.000 έμμεσες θέσεις εργασίας που θα αλλάξουν το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της περιοχής του Δήμου Παγγαίου, αλλά συνολικά της Καβάλας. Γνωρίζω ότι ο επενδυτής βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη ρύθμιση και των τελευταίων λεπτομερειών.Σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, συμπολίτη μας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, προωθούμε την αναβάθμιση αρχικά και τη λειτουργία στη συνέχεια του μετεωρολογικού ραντάρ της Χρυσούπολης που παραμένει πάνω από 7 – 8 χρόνια ανενεργό. Ακόμη σε συνεργασία πάλι με τον κ. Παναγιωτόπουλο και μετά από αναθέρμανση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες κ. Δ. Λυμπεράκη και Γ. Ζωγραφάκη, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη, της Egnatia Aviation, βρισκόμαστε σε επαφή με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και την αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.Α., την Δ2, για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Υπενθυμίζω, ότι το ενδιαφέρον αυτό υφίσταται από το 2010, τότε δεν βοηθήθηκε από τις τοπικές αρχές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Μια επένδυση πάνω από 10.000.000 ευρώ, που θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε, ανέφερε ακόμη ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Σε πολύ μικρό διάστημα αποδείξαμε ότι η Καβάλα έχει δυνατότητες, αποδείξαμε ότι πλέον έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων

Πριν λίγες ημέρες συναντηθήκαμε μαζί με τον Δήμαρχο Καβάλας με τον υπουργό Εσωτερικών. Στην πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε μας ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της υδροδότησης των έργων του δήμου, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με το ποσό των 3.000.000 ευρώ, έργο το οποίο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση του νερού και στη βελτίωση της ποιότητάς του. Επιταχύναμε, τέλος, και θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους τόσο οι νομιμότοκες αποζημιώσεις για τα ακίνητα που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού από τον ποταμό Στρυμόνα μέχρι την Ν. Πέραμο όσο και οι πληρωμές των τόκων στους δικαιούχους.Σε πολύ μικρό διάστημα αποδείξαμε ότι η Καβάλα έχει δυνατότητες. Αποδείξαμε ότι πλέον η Καβάλα έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, επισήμανε σχετικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες και τα εκλογικά του έξοδα, υπογραμμίζοντας: Θέλω να κλείσω με την αναφορά μου στο νέο ήθος που προτάσσει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και το νέο ήθος και ύφος που φέρνω στην πολιτική ζωή της Καβάλας. Για μένα η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις, ειδικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Ειδικά, όταν μιλάμε για πολιτικούς. Είχα δηλώσει τον Ιούνιο και θέλω σήμερα να επαναλάβω ότι μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ υπέρ των πολιτών. Επιλέγω να δημοσιοποιήσω το Πόθεν Έσχες μου, και τώρα όπως και τότε, ώστε όλες και όλοι να γνωρίζετε πολύ καλά ποιος είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Με διαφάνεια και δίχως αστερίσκους, οι πολίτες ξέρουν, πλέον, πώς μπήκα στην πολιτική. Και το πιο σημαντικό, μπορούν πλέον να με κρίνουν όταν θα φύγω. Έτσι, σκοπεύω να παραμείνω πιστός στη δέσμευσή μου και κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τη συνολική δημοσίευση που γίνεται κεντρικά από την Βουλή των πόθεν έσχες όλων των βουλευτών από όλες τις παρατάξεις, εγώ θα δίνω στη δημοσιότητα μόνος μου στην Καβάλα το πόθεν έσχες μου. Κάτι που κάνω και σήμερα, παράλληλα, με τη δημοσιοποίηση των εκλογικών μου εξόδων, όπως είχα, επίσης, δεσμευτεί κι έχουν αναρτηθεί στο site μου:

www.mlazaridis.gr. Μακάριος Λαζαρίδης

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα