728 x 90

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου: Υποσχόμαστε να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια του Θάσιου λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου: Υποσχόμαστε να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια του Θάσιου λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δελτίο τύπου Λαϊκής  Συσπείρωσης  Θάσου για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  26ης  Σεπτεμβρίου 2019   

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστή στην υπόσχεσή της να είναι τα αυτιά και τα μάτια του Θάσιου λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώνει με το παρόν δελτίου τύπου το λαό της Θάσου για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της συνεδρίασής του στις 26/09/2019 και τις τοποθετήσεις των εκλεγμένων συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν ο ορισμός προέδρων και μελών των ΔΣ στα διάφορα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου, καθώς και εκπροσώπους του Δήμου σε άλλες επιτροπές, το ζήτημα με τις κεραίες στο Ψαριό, το πεδίο βολής και για την έγκριση ή μη κατάρτισης ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου για το οικονομικό έτος 2020.

Ως προς τη συμμετοχή μας στα διάφορα ΝΠΔΔ και επιτροπές ορίσαμε τους παρακάτω συμβούλους – αντιπροσώπους:

Στη ΔΕΥΑΘ, μέλος του ΔΣ τον Λαμπρινίδη Λάμπρο και αναπληρωματική την Φιλαρέτου Αργυρή. Το ζήτημα του νερού είναι κρίσιμο θέμα για το νησί μας, πόσο μάλλον που από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που τη στηρίζουν προωθείτε η εμπορευματοποίησή του με την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών. Ο ορισμένος στο ΔΣ της ΔΕΥΑΘ από την Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να παρακολουθεί τις εξελίξεις ώστε να αποκαλύπτουμε τον αντιδραστικό αντιλαϊκό χαρακτήρα τους για νοικοκυριά, φτωχούς αγρότες κλπ, να ενημερώνουμε και κινητοποιούμε εργατικό-λαϊκό κόσμο για την παρεμπόδιση τους.

Στο ΝΠΔΔ «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» την Χαρίκλεια Κυριατζίδου και αναπληρωματικό τον Χονδρογιάννη Βασίλη και στην «ΘΑΣΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.» την Μανακούδα Μάχη και αναπληρωματικό τον Γρίντζο Κομνηνό. Τοποθετηθήκαμε προβάλλοντας το αίτημά μας έτσι ώστε το έργο των παραπάνω σχημάτων να περάσει απευθείας στο Δήμο, μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτά. Η μέχρι σήμερα πορεία τους δείχνει ότι αξιοποιήθηκαν ώστε να προωθηθεί πιο εύκολα η αποδοχή και η εφαρμογή όλων των αντιδραστικών ανατροπών στο χαρακτήρα των κοινωνικών δομών, στις εργασιακές σχέσεις πχ ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μερική απασχόληση, οι διαφόρων τύπου συμβάσεις που στην συνεχεία πέρασαν και σε όλο τον δημόσιο τομέα. Συμμετέχουμε, ώστε να παρακολουθούμε τις αποφάσεις τους και να παρεμβαίνουμε υπέρ των εργαζομένων σε αυτές και υπέρ της κάλυψης του συνόλου των κοινωνικών αναγκών των δημοτών.

Στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας με τον Λαμπρινίδη Λάμπρο και αναπληρωματικό τον Χρυσάφη Νίκο. Κρίσιμος τομέας για να θωρακιστεί η λαϊκή οικογένεια από τις φυσικές καταστροφές. Ο εκπρόσωπός μας θέλουμε να συμβάλει ώστε να απαιτηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα, η χρηματοδότησή τους, καθώς και να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης των κινδύνων και φαινομένων που μπορούν να απειλήσουν τη ζωή και το βιός του λαού του νησιού.

Στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή με την Χαρίκλεια Κυριατζίδου και τον Χονδρογιάννη Βασίλη και αναπληρωματικούς την Φιλαρέτου Αργυρή και τον Λαμπρινίδη Λάμπρο.

Στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή με την Κυριατζίδου Χαρίκλεια και την Φιλαρέτου Αργυρή με αναπληρωματικούς τον Χρυσάφη Νίκο και τον Λαμπρινίδη Λάμπρο.

Οι εκπρόσωποί μας στις σχολικές επιτροπές θέλουμε να παρακολουθούν την χρηματοδότηση και τα έργα στις σχολικές μονάδες και να παρεμβαίνουν στη λογική της δημόσιας δωρεάν παιδείας και της κάλυψης των λαϊκών αναγκών.

Δεν συμμετέχουμε στην ΔΗ.ΚΕ.Θ. αν δεν γίνει ξεκαθάρισμα των οικονομικών εκκρεμοτήτων από την ΔΕΠΟΤΑΘ, αλλά και γιατί έτσι κι αλλιώς η λειτουργία της είναι προβληματική. Ακόμη δε συμμετέχουμε και καταγγέλλουμε τις λεγόμενες «αναπτυξιακές» που είναι το όχημα για ιδιωτικοποιήσεις στο Δήμο. Δεν έχουμε εκπρόσωπο στο Λιμενικό Ταμείο.

Σε σχέση με τις κεραίες στο Ψαριό έχουμε τοποθετηθεί και με ειδική ανακοίνωση και στηρίξαμε το αίτημα των κατοίκων και της συντονιστικής επιτροπής. Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή του λαού της Θάσου στη συνεδρίαση του ΔΣ που επέδρασε στο να υιοθετηθεί το ψήφισμα από το ΔΣ. Δείχνει το δρόμο και για τις υπόλοιπες διεκδικήσεις μας.

Σε σχέση με το πεδίο βολής καταψηφίσαμε γιατί προωθείται η παράδοση δημοτικής έκτασης σε άλλο φορέα με όλους τους κινδύνους που έχει η εξέλιξη αυτή.

Για το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου για το οικονομικό έτος 2020 θα τοποθετηθούμε και αναλυτικότερα με ειδική ανακοίνωση γιατί είναι πολύ σημαντικό, προς το παρόν να πούμε ότι φαίνεται η πρόσδεση και της νέας δημοτικής αρχής στη διαχείριση των κουτσουρεμένων χρηματοδοτήσεων από το κράτος, της ανταποδοτικότητας και της μη προώθησης βασικών έργων για τη ζωή και την προκοπή του λαού της Θάσου.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν 3 ακόμα θέματα προ ημερησίας διάταξης. Το πρώτο αφορούσε ασφαλτοστρώσεις στο ΔΔ Λιμεναρίων και τις κακοτεχνίες που παρατηρήσαμε, το δεύτερο αφορά συντοπίτη μας που χρειάζεται βοήθεια μετά από καταστροφή που υπέστη και το τρίτο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι από τις αγέλες αδέσποτων σκυλιών που υπάρχουν στον ορεινό όγκο του νησιού.

Θεωρούμε ότι ουσιαστικές απαντήσεις δεν πήραμε αφού ως προς το πρώτο θέμα τα ασφαλτικά έχουν πέσει συντηρώντας τη δεδομένη κατάσταση και στο ζήτημα των αδέσποτων σκυλιών δηλώθηκε αδυναμία σύλληψης τους από το Δήμο προχωρώντας σε μέτρα πρόληψης ετεροχρονισμένα και αποσπασματικά. Καλούμε τους κατοίκους των Λιμεναρίων, αλλά και τους κτηνοτρόφους να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα που να αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Για το θέμα της βοήθειας συντοπίτη μας ειπώθηκε ότι θα εξεταστεί το αίτημά του και εμείς από τη πλευρά μας θα παρακολουθούμε την εξέλιξή του.

Για μας το βασικό ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και απόμαχοι της δουλειάς, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, οι υπόλοιποι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι να συντονίσουν τον αγώνα τους, να διεκδικήσουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, να μην συμβιβαστούν με την υποχρηματοδότηση, με τα προβλήματα, με τη λογική ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είμαστε στην πρώτη γραμμή σε αυτόν τον αγώνα.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα