728 x 90

Λ. Κυριακίδης: Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε το νόμο – Τα ψέμματα τέλος…

Λ. Κυριακίδης: Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε το νόμο – Τα ψέμματα τέλος…

Δριμύ “Κατηγορώ” στους δημοτικούς σύμβουλους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξη, που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 12 Μαρτίου αναφερόμενος στην αντίδραση αλλά και την αποχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Θάσου άσκησε έντονη κριτική στον Δημοτικό Σύμβουλο και απερχόμενο Δήμαρχο Θάσου κ.Χατζηεμμανουήλ αναφερόμενος στην πλειάδα αποφάσεων του δημοτικού Συμβουλίου επί θητείας του το 2018, για απευθείας μισθώσεις και χορηγήσεις άδειας εκμετάλλευσης λατομείων σε δημοτική έκταση του δήμου Θάσου. Έντονη κριτική όμως άσκησε και στους επικεφαλής κ. Χρυσάφη και Θεοδωρίδη αναφερόμενος στο γεγονός πως το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου και πως όσα συζητούνται, συζητούνται μόνο εκεί όπου παίρνονται και οι αντίστοιχες αποφάσεις ενώ ο κ.Κυριακίδης τόνισε πως με αυτή τους την συμπεριφορά, κρύφτηκαν φοβούμενοι να έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια.

Τα ψέμματα τέλος …Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας!!! 

Η άποψη μου άλλα και της παρατάξεως μου ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι πως ότι έχουμε να πούμε και να συζητήσουμε, τα συζητάμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που εκεί ως ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου παίρνονται και οι αντίστοιχες αποφάσεις και μάλλον κάποιοι αποφάσισαν να κρυφτούν γιατί φοβήθηκαν να έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια και τις πράξεις, γι αυτό και στην χθεσινή μου ανακοίνωση έκανα αναφορά σε δυο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του 2011 όπου τότε Δήμαρχος ήταν ο κ.Χατζηεμμανουήλ όπου όπως ξεκάθαρα λέω στην μια εγκρίνετε αίτηση για χορήγηση ,κατ αρχήν συναίνεση ερευνητικών εργασιών σε συγκεκριμένη εταιρεία σε δημοτική έκταση του δήμου Θάσου, και με τη δεύτερη απόφαση εγκρίνετε αίτηση άλλης εταιρείας για απευθείας μίσθωση και χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης λατομείου πάλι στην δημοτική έκταση του δήμου Θάσου. Οπότε κάποια στιγμή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται και εφόσον κάποιοι επέλεξαν να μην τις πουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, κρύφτηκαν….

 “Είμαι αποφασισμένος να τους βγάλω από την φωλιά γιατί πρέπει ο λαός της Θάσου να μάθει την αλήθεια” 

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τα λατομεία είναι σεβαστές αλλά από εκεί και πέρα όλα πρέπει να βγουν στο φως και εμείς είμαστε αποφασισμένοι και να τηρήσουμε το νόμο. Αυτό σας το λέω γιατί, η παράταξη του κυρίου Θεοδωρίδη ζήτησε όντως εδώ και καιρό να γίνει μια συνεδρίαση με θέμα τα λατομεία με θέμα ποιο δηλαδή ,την εφαρμογή η μη του νέου λατομικού νομού του κυρίου Σταθάκη το 2018;;;. Εγώ λοιπόν σας λέω ξεκάθαρα ότι ο δήμος δεν μπορεί να μπει σε μια τέτοια διαδικασία συζήτησης για εφαρμογή η μη του λατομικού νόμου.

Ο νέος λατομικός νόμος 4512/2018 είναι νόμος του ελληνικού κράτους και θα εφαρμοστεί. Δεν μπορούμε να συζητάμε για το αν θα το εφαρμόσουμε η όχι και η διοίκηση του δήμου συμπεριλαμβανομένων και των συμβούλων της αντιπολίτευσης γιατί αυτοί είναι η διοίκηση του Δήμου Θάσου, όλο το δημοτικό συμβούλιο, θα τηρήσουν τον νόμο στο ακέραιο.Το γραφείο του Δημάρχου είναι ανοικτό οποίος έχει αποδεδειγμένες παρανομίες για τον οποιοδήποτε εγώ είμαι εδώ και φαντάζομαι και ότι ανοικτές είναι όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες. Από την άλλη η παράταξη του κ.Χρυσάφη έχει μια διατυπωμένη άποψη και λέει ότι εμείς δεν συναινούμε σε εκμετάλλευση λατομείων από ιδιώτες αλλά μόνο από δημοτική επιχείρηση η από δημόσια επιχείρηση..Σεβαστή και αυτή..Ο καθένας έχει την άποψη του!!!!

Ο κ.Χατζηεμμαννουήλ να μας πει ποια είναι η αλήθεια και ας μην κρύβεται….

Απλά κάποια στιγμή κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στην θέση τους και επειδή πολλοί κάνουν λόγο για παράνομη λατομική δραστηριότητα ,εάν υπάρχει παράνομη λατομική δραστηριότητα “Τι έκανε ο Προηγούμενος Δήμαρχος στην προηγούμενη θητεία του;;;;”γιατί έχω πλειάδα αποφάσεων του δημοτικού Συμβουλίου επί θητείας του κ.Χατζηεμμανουήλ το 2018 που ανανεώνουν άδειες λατομείων.

Γιατί ή τις ανανέωσε επειδή είναι νόμιμες άρα δεν υπάρχει παράνομη λατομική δραστηριότητα, ή τις ανανέωσε αν και υπήρχε παράνομη δραστηριότητα οπότε πρέπει να απολογηθεί…ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ….αλλά ας μας πει ποια είναι η αλήθεια και ας μην κρύβεται…Μπορεί να θέλει να ξεχάσει κάποια πράγματα αλλά εμείς είμαστε εδώ για να του τα θυμίσουμε γι αυτό εκλεχθήκαμε πρώτοι από τον λαό της Θάσου….Από εκεί και πέρα κρίση επί πολιτικών αποφάσεων φυσικά και είναι σεβαστή, και δημοκρατία έχουμε, και διαφορετικές απόψεις πρέπει φυσικά να λέγονται, αλλά στην βάση της νομιμότητας και της αλήθειας…Σε κάθε ψέμα θα τους ακολουθώ με την αλήθεια!!!!

Τα ψέμματα τέλος …

Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας!!! 

 

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα