728 x 90

Λ. Κυριακίδης: Νομίζω ότι πρώτη φορά μιλάμε για ένα κοινό υπόμνημα κι αυτό ως δήμαρχο Θάσου με χαροποιεί ιδιαίτερα

Λ. Κυριακίδης: Νομίζω ότι πρώτη φορά μιλάμε για ένα κοινό υπόμνημα κι αυτό ως δήμαρχο Θάσου με χαροποιεί ιδιαίτερα

Ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας ― Πρίνου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/10), στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Αντωνιάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της σύσκεψης, ήδη υπάρχει σχετική διαταγή από το ΥΕΝ προς το ΣΑΣ, το οποίο θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, ώστε από 1 Νοεμβρίου μέχρι και 31 Μαρτίου να υπάρχουν τρία δρομολόγια στην συγκεκριμένη γραμμή.

Λ. Κυριακίδης: «Νομίζω ότι πρώτη φορά μιλάμε για ένα κοινό υπόμνημα κι αυτό ως δήμαρχο Θάσου με χαροποιεί ιδιαίτερα»

«Είχαμε μια γόνιμη και δημιουργική σύσκεψη, συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν στην εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας ― Πρίνου, αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα στα θέματα που αφορούν στην εκτέλεση δρομολογίων και στις δυο γραμμές. Όλοι οι φορείς καταλήξαμε ότι συμφωνούμε, το υπουργείο έδωσε τη λύση των τριών δρομολογίων, δεν είναι τα τέσσερα που ζητήσαμε, αλλά και τα τρία μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου. Για το τελευταίο δρομολόγιο ζήτησα σκάφος μεγάλο για να μην μένουν άνθρωποι έξω και επιβαρύνονται με κόστος διαμονής. Σε σύμπνοια με όλες τις ναυτιλιακές συζητήσαμε και το θέμα της μεταφοράς ασθενών και δήλωσαν όλες ότι θα έχουν πλοίο επιφυλακής για τη μεταφορά τους, όποτε χρειαστεί. Νομίζω ότι πρώτη φορά μιλάμε για ένα κοινό υπόμνημα κι αυτό ως δήμαρχο Θάσου με χαροποιεί ιδιαίτερα», επισήμανε από τη μεριά του ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης.

Όποια εταιρεία θέλει να εκτελέσει δρομολόγια σε οποιαδήποτε γραμμή, να το κάνει σε ετήσια βάση και στα δυο λιμάνια

«Όλοι συμφωνήσαμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε εκτέλεση δρομολογίων σε συγκεκριμένες περιόδους. Θέλουμε όποια εταιρεία θέλει να εκτελέσει δρομολόγια σε οποιαδήποτε γραμμή μας, να το κάνει σε ετήσια βάση και στα δυο λιμάνια. Κάθε άλλη πρόταση θα μας βρίσκει απέναντι και χαίρομαι που όλοι συμφώνησαν σε αυτό», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας ανέφερε ότι πριν από έξι χρόνια είχε σταλεί σχετική επιστολή και στον αρμόδιο υπουργό και στο ΣΑΣ ότι δεν μπορεί μια εταιρεία να πάρει τον «αφρό» και μετά να φεύγει, προκαλώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μερικώς ικανοποιημένη η Θασιακή Ένωση

Εκ μέρους της Θασιακής Ένωσης, ο πρόεδρος της Νικόλαος Τσιλογεώργης, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα, ανέφερε: «Η Θασιακή Ένωση είναι μερικώς ικανοποιημένη, ωστόσο το πρώτο βήμα έγινε για να ωφεληθεί το επιβατικό κοινό. Το νησί της Θάσου και ειδικά το κεντρικό και νότιο τμήμα δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από τις 12.15′ και μετά. Κατά συνέπεια είναι θετικό ότι έχουμε τρία δρομολόγια για τον χειμώνα, ωστόσο είμαστε σε επαγρύπνηση με δεδομένο ότι σε περίπτωση ακινησίας ενός πλοίου μπορεί να υπάρξει θέμα. Γι’ αυτό ζητάμε αν υπάρξει βλάβη σε κάποιο πλοίο, άμεσα να γίνεται αντικατάστασή του από άλλη εταιρεία».

Η Π.Ε.Κ. θα συντάξει σχετικό υπόμνημα, στο οποίο θα τονίζει ότι δεν νοείται άλλη απαξίωση της γραμμής Καβάλας ― Πρίνου

Στη συνέχεια ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι τους μήνες Απρίλιο Μάιο και Οκτώβριο τα δρομολόγια θα αυξηθούν στα τέσσερα και τους θερινούς μήνες από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο τα δρομολόγια θα είναι έξι. Για την Κεραμωτή, η αντίστοιχη πρόταση των δρομολογίων είναι 18, 22 και 30.

«Νομίζω ότι υπήρξε καλή διάθεση και σύμπνοια από όλους τους φορείς και τις ναυτιλιακές εταιρείες, που δέχονται σε πρώτη φάση τα δρομολόγια που μας ενδιαφέρουν για τον χειμώνα.  Ο δήμαρχος Θάσου έβαλε προϋπόθεση να υπάρχει οπωσδήποτε πλοίο επιφυλακής για τη μεταφορά ασθενών κι έθεσε απαράβατο όρο, οποιαδήποτε εταιρεία εκτός Καβάλας θέλει να δρομολογήσει πλοία στη γραμμή της Κεραμωτής τους θερινούς μήνες να υπάρχει δέσμευση ότι θα ισχύει για όλο τον χρόνο. Το τέταρτο που τέθηκε ως όρος και θα το θέσουμε στο υπόμνημα μας είναι, τουλάχιστον τους θερινούς μήνες, το τελευταίο πλοίο και στις δυο γραμμές να είναι μεγάλης χωρητικότητας, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα που είδαμε το καλοκαίρι με ταλαιπωρία επιβατών. Η Π.Ε.Κ. θα συντάξει ενημερώνοντας τους φορείς ένα υπόμνημα, στο οποίο θα λέμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν τρία δρομολόγια τον χειμώνα στη συγκεκριμένη γραμμή, αλλά κι ότι δεν νοείται άλλη απαξίωση αυτής», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

Γ. Κελγιώργης: «Σήμερα έγινε μια αρχή. Δεν έχουμε την τελική λύση, αλλά έχουμε μια καλή αρχή…»

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης στις δηλώσεις του επισήμανε: «Η θέση του Ε.Σ.Κ. είναι πάγια εδώ και πολλά χρόνια και πάντα ταυτίζεται με τους υπόλοιπους φορείς, σχετικά με το να υπάρχουν όσο το δυνατό περισσότερα δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας ― Πρίνου. Σήμερα έγινε μια αρχή. Δεν έχουμε την τελική λύση, αλλά έχουμε μια καλή αρχή. Ελπίζουμε στο μέλλον να αυξηθούν από τρία σε τέσσερα, ώστε να μην έχουμε παράπονα από τους Θάσιους συμπολίτες μας. Οι εταιρείες πιστεύουμε ότι θα επιδείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και θα έχουμε δρομολόγια που θα επαρκούν για όλους».

Ενημέρωση για τα έργα στη Θάσο την ερχόμενη εβδομάδα

Να σημειωθεί τέλος ότι την επόμενη εβδομάδα ο Κώστας Αντωνιάδης θα επισκεφθεί τη Θάσο, ώστε να ενημερώσει στη διάρκεια σύσκεψης τον δήμαρχο και τους υπόλοιπους φορείς του νησιού για μια σειρά από έργα που προγραμματίζει η περιφερειακή ενότητα Καβάλας για τη Θάσο. Πρόκειται για σημαντικά έργα, όπως οδοποιίας και αναδασμών που θα προβάλλουν τουριστικά το νησί.

 

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα