728 x 90

Κώστας Αντωνιάδης: Θα βγούμε σημαντικά «τραυματισμένοι» όλοι από την περιπέτεια του κορωνοϊού

Κώστας Αντωνιάδης: Θα βγούμε σημαντικά «τραυματισμένοι» όλοι από την περιπέτεια του κορωνοϊού

Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για όλους μας, ακόμη κι αν σχετικά σύντομα βγούμε από την περιπέτεια του κορωνοϊού, εκτιμά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

«Όντως ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα μας συμβούν, μόλις πριν από λίγες μέρες. Κι όμως λήφθηκαν πολύ δύσκολες αποφάσεις και μέτρα, που άλλαξαν ριζικά τη ζωή όλων μας», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι συμπολίτες μας την ατομική ευθύνη που έχουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο»

«Υπάρχει μια καλή συνεργασία με όλους τους Δήμους της Π.Ε. Καβάλας και φυσικά με το Γενικό Νοσοκομείο κι όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Από κοινού λαμβάνουμε μέτρα, ώστε να θωρακίσουμε όσο το δυνατό την περιοχή μας από τη μετάδοση του συγκεκριμένου ιού. Από εκεί και πέρα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι συμπολίτες μας την ατομική ευθύνη που έχουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Ο συντονισμός, η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση θα έχουν θετικά αποτελέσματα για την Π.Ε. Καβάλας και τη χώρα γενικότερα…»

«Πρέπει να συμπεριφερόμαστε όχι ως υγιείς, αλλά σαν να έχουμε τον ιό για να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε σαν κοινωνία. Συνεχίζουμε φυσικά να ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι πρέπει να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής. Ως Π.Ε. Καβάλας έχουμε πλέον απαγορεύσει τις μετακινήσεις των πολιτών στο κτήριο του Διοικητηρίου, αφού οι όποιες συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, μέσω fax ή τηλεφωνικά, για να περιορίσουμε τις μετακινήσεις των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες και νομίζω ότι ο συντονισμός, η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση θα έχουν θετικά αποτελέσματα για την Π.Ε. Καβάλας και τη χώρα γενικότερα», σημείωσε ακόμη ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Η γενική εικόνα είναι ότι οι συμπολίτες μας τήρησαν και τηρούν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ικανοποιημένος είναι από την ανταπόκριση των Καβαλιωτών στα περιοριστικά μέτρα, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας, τουλάχιστον από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα συγκεκριμένα μέτρα. Οι Καβαλιώτες τα τήρησαν και τα εφάρμοσαν σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο μέσα στην πόλη της Καβάλας, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας. Όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κι όλα όσα έπρεπε να κλείσουν το έκαναν. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Υπήρξαν βέβαια λίγες και μικρές εξαιρέσεις, αλλά σαν σύνολο και γενική εικόνα οι συμπολίτες μας τήρησαν και τηρούν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση».

«Ήδη από την περασμένη εβδομάδα διανύουμε την κρίσιμη περίοδο μέχρι και το επόμενο δεκαπενθήμερο, οπότε και θα φανεί που πηγαίνει το πράγμα»

Σε ερώτηση αναφορικά με το διάστημα που θεωρεί κρίσιμο, ως προς την εξέλιξη που θα έχει ο κορωνοϊός, ο κ. Αντωνιάδης απάντησε: « Ήδη από την περασμένη εβδομάδα διανύουμε την κρίσιμη περίοδο μέχρι και το επόμενο δεκαπενθήμερο, οπότε και θα φανεί που πηγαίνει το πράγμα. Γι’ αυτό έχουν ληφθεί όλα αυτά τα μέτρα, ώστε να καταστεί δυνατό να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού για να μην πάθουμε όλα όσα βλέπουμε σε Ιταλία και Ισπανία. Αυτό έχει σαν στόχο η κυβέρνηση, αλλά κι εμείς που εφαρμόζουμε ως Περιφέρεια τα συγκεκριμένα μέτρα».

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Θα βγούμε σημαντικά «τραυματισμένοι» όλοι…»

Καταληκτικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισήμανε ότι δυστυχώς όλοι θα βγούμε σημαντικά «τραυματισμένοι» από όλη αυτή την ιστορία.

«Ο κορωνοϊός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Τα χρηματιστήρια έχουν πέσει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Πραγματικά ο ιός αυτός συντρίβει τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας. Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει εξαγγείλει κάποια μέτρα, αλλά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Θα βγούμε σημαντικά «τραυματισμένοι» όλοι. Δεν είναι ο τουρισμός μόνο, τα εμπορικά καταστήματα και τα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά το δημόσιο, ο πρωτογενής τομέας, κλπ, όλοι μα όλοι θα πληγούν κι όχι μόνο η χώρα μας φυσικά, αλλά όλος ο πλανήτης. Θα είναι κάτι που θα τραντάξει τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας. Όλα είναι πιθανά και ανοιχτά.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα