728 x 90

Κ.Αντωνιάδης: Το Παλατάκι Λιμεναρίων είναι σημαντικό Μνημείο για ολόκληρη την ΑΜΘ

Κ.Αντωνιάδης: Το Παλατάκι Λιμεναρίων είναι σημαντικό Μνημείο για ολόκληρη την ΑΜΘ

Η πορεία του τουρισμού στην ΑΜΘ για μια ακόμα φορά ήταν το αντικείμενο συνέντευξης που έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης το πρωί της Παρασκευής.Αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του τοπικού τύπου για την διετή συνεργασία του από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ο κ Αντωνιάδης, έδωσε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία της φετινής χρονιάς, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά έκανε και προβλέψεις για τη ερχόμενη τουριστική χρονιά.Ο κ Αντωνιάδης στις δηλώσεις του αναφέρει τα εξής:

Την πέμπτη 01 Αυγούστου επισκέφτηκα την Θάσο και ενημερώθηκα από τον εργολάβο για τις εργασίες που εκτελούνται μιας και υπάρχει έντονη κίνηση οχημάτων σε όλες τις διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού, που βρίσκεται στη κορυφή της τουριστικής περιόδου.Δώσαμε προτεραιότητα να γίνουν οι διαγραμμίσεις σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο και με την ευκαιρία αυτή συναντήθηκα και με κατοίκους των Λιμεναρίων που μου μίλησαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «Παλατάκι» εκεί, ένα μνημείο πολύ σημαντικό για όλη την ΑΜΘ.Η πρώτη συνάντηση μας μάλιστα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημάρχου κ. Κυριακίδη, θα έχει μοναδικό θέμα σε ποιο καθεστώς νομικό βρίσκεται το «Παλατάκι» των Λιμεναρίων και να δούμε ως φορείς, η Περιφέρεια,η Εφορία Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Θάσου ώστε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια διάσωσης του μνημείου αυτού.

Μέσα στις επόμενες δραστηριότητές μας περιλαμβάνονται και οι βελτιώσεις πολλών ειδών υποδομών σε καίρια θέματα, όπως ύδρευση, καθαριότητα, διαδίκτυο.Υπάρχουν προγράμματα και περιμένουμε τις μελέτες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μπορέσουμε να περιχαρακώσουμε τουριστικά όσο γίνεται καλύτερα την περιοχή μας. Σε ότι αφορά τις κλίνες, ο κύριος Αντωνιάδης τόνισε πως η Περιφέρειά μας είχε αύξηση περίπου 1000 κλινών τα τελευταία δύο χρόνια:

Έχουμε 22.000 κλίνες το 2018 και περίπου 18.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια .Συνολικά φτάσαμε τις 40.000 κλίνες .Ο αριθμός είναι βέβαια είναι μικρός σε σχέση με τους τουρίστες που δεχόμαστε. Σε όλα αυτά όμως έχει μπει και το Airbnb όπου η Καβάλα και η Θάσος είναι μέσα στις 20 πόλεις που έχουν μεγάλο αριθμό Airbnb και αυτό βοηθά στο να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε περισσότερους τουρίστες.Έχουμε επίσης αύξηση από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, πάνω από 40% , που είναι η κύρια πύλη εισόδου, για χώρες της Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Σύμφωνα από στοιχεία που πήραμε απ τους μεθοριακού σταθμούς Κήπων και Καστανιών, από την Τουρκία έχουμε μια αύξηση 0,76% που σε απόλυτους αριθμούς δίνει αφίξεις 282.000 Τούρκων, έναντι 278.000 αφίξεων το 2017 το αντίστοιχο εξάμηνο. Υπάρχουν επίσης στοιχεία από τα πορθμεία της Καβάλας, του Πρίνου και της Κεραμωτής όπου και εκεί έχουμε αύξηση κατά 30.000 επισκεπτών στο νησί. Επομένως φέτος βλέπουμε ότι είμαστε σε ικανοποιητικό βαθμό. Το τελικό απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος της τουριστικής χρονιάς, Οκτώβριο με Νοέμβριο και πιο αναλυτικά το 2020. Ένα μεγάλο νούμερο που δείχνει πως η στοχευμένη προσπάθεια που έκανε η περιφέρεια μας στην αγορά της Ρουμανίας με την συμμετοχή σε εκθέσεις με προβολή ,αποκτά σάρκα και οστά. Φέτος έχουμε επίσης αύξηση από τη αγορά της Ρουμανίας, Βουλγαρίας αλλά και της Σερβίας και στον Νομό της Καβάλας και τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης.

 

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα