728 x 90

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για τη συνεδρίαση του ∆.Σ. του «∆ΗΜΑΡΩΓΟΣ»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για τη συνεδρίαση του ∆.Σ. του «∆ΗΜΑΡΩΓΟΣ»

ελτίο τύπου σχετικά με τη συνεδρίαση του ∆.Σ. του «∆ΗΜΑΡΩΓΟΣ» στάλθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου υπογραμμίζοντας ότι «η συμμετοχή της θέλει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής και στον συγκεκριμένο τομέα του ∆ήμου, στην ενημέρωση του λαού, στην κινητοποίησή του έτσι ώστε να υπάρχουν κατακτήσεις προς όφελός του».

Αναλυτικά το κείμενο

Στις 10/2/2020, πραγματοποιήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΝΠ∆∆ «∆ημαρωγός». Η συμμετοχή μας θέλουμε να συμβάλει στην αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής και στον συγκεκριμένο τομέα του ∆ήμου, στην ενημέρωση του λαού, στην κινητοποίησή του έτσι ώστε να υπάρχουν κατακτήσεις προς όφελός του. Πιστοί στο σκοπό της συμμετοχής μας δεν ανεχόμαστε την κατάσταση που προσπαθεί η πλειοψηφία να παγιωθεί. Μια κατάσταση που τα μέλη προσέρχονται στη συνεδρίαση χωρίς να γνωρίζουν τις εισηγήσεις παρά μόνο τη θεματολογία, που γίνεται προσπάθεια να περιορίζεται ο διάλογος, η κριτική, η ολόπλευρη ενημέρωση για τα θέματα που συζητούνται. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη σωστή λειτουργία του ∆Σ.

Για τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τη γραφικότητα της στάσης μας σε σχέση με μια ακόμα αναμόρφωση του προϋπολογισμού, απαντάμε: γραφική έχει γίνει η συνήθεια όσων πέφτουν από τα σύννεφα και όσων διατείνονται ότι «εξαναγκάζονται από τις καταστάσεις», ενώ με θέρμη υποστήριξαν και υποστηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ, της κεντρικής διοίκησης όλων των αποχρώσεων και των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων. Να μην ρωτήσουμε για παράδειγμα γιατί υπάρχει μείωση σε μια σειρά δαπανών; Πως μπορούμε να υπερψηφίσουμε τέτοιες αναμορφώσεις του προϋπολογισμού; Πραγματική απόρροια μας δημιουργεί η στάση των εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων που είτε στην συμπολίτευση, είτε στην αντιπολίτευση, υπερψηφίζουν «με κλειστά τα μάτια» τις αναμορφώσεις προϋπολογισμού. Επίσης, στο 12ο θέμα συζητήθηκε η εγγραφή νηπίων. Πάγια θέση μας είναι ότι όλα τα νήπια και βρέφη, πρέπει να έχουν μια θέση στους βρεφονηπιακούς, στους παιδικούς σταθμούς. Είναι σημαντικό και για τα βρέφη και νήπια, αλλά και για τη νέα άνεργη, την εργαζόμενη γυναίκα τα νέα ζευγάρια, να έχουν την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλή, παιδαγωγικό χώρο. Για εμάς το κράτος πρέπει να είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα, την σίτιση, απασχόληση των νηπίων και τα κτίρια. Απαραίτητη προϋπόθεση πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς να είναι μόνιμοι, ώστε να εργάζονται αναπόσπαστοι από το άγχος των προγραμμάτων, της ανανέωσης και της οικονομικής κατάστασης του φορέα.

Στο συγκεκριμένο θέμα κληθήκαμε να αποφασίσου- με, ποιο παιδί θα πάρει μια θέση στον παιδικό και ποιο θα μείνει απ’ έξω και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια. Ως Λαϊκή Συσπείρωση, επιμένουμε στη θέση μας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, σταθεροί στα όσα λέμε τόσα χρόνια για τους παιδικούς σταθμούς και την λειτουργία τους από το κράτος. Κάποια στιγμή πρέπει να τοποθετηθούν και όσοι πανηγύριζαν, προωθούσαν και προωθούν την «αποκέντρωση» της παιδείας. Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις και οι παράγοντες για αυτήν την κατάσταση και αν βλέπουν φυσιολογικό νήπια να μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Περιμένουμε να τοποθετηθούν αν βλέπουν ως φυσιολογικό τα παιδιά να χωρίζονται σε αυτά που έχουν voucher, στα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων, των μεταναστών, των ανέργων και των εργαζομένων. Συστηματικά προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά είναι τα δεδομένα και πρέπει να διαχειριστούμε αυτή τη κατάσταση. ∆ηλαδή να διαχειριστούμε τις ολοένα και μικρότερες ενισχύσεις στους ∆ήμους.

Να διαχειριστούμε την αδυναμία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, σε σημείο οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον «∆ημαρωγό» να είναι συμβασιούχοι. Να διαχειριστούμε την αδυναμία ίδρυσης νέων παιδικών σταθμών ώστε να καλυφθούν τις ανάγκες του νησιού. Εμείς λέμε ότι για τα λαϊκά στρώματα, η κατάσταση είναι διαφορετική και για αυτό πρέπει να παλέψουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Καλούμε τα νέα ζευγάρια, συνολικά τη νεολαία και το λαό της Θάσου να διεκδικήσουν άμεσα την  επέκταση του παιδικού σταθμού στον Λιμένα που ασφυκτιά εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να μέ- νουν παιδιά εκτός παιδικού σταθμού. ∆ιεκδικούμε την κάλυψη του συνόλου των λαϊκών αναγκών του νησιού, αναγκών σε δωρεάν βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και Νηπιαγωγεία, που θα λειτουργούν σε σύγχρονες  ασφαλείς υποδομές, με άρτιο εξοπλισμό και με μονιμοποίηση του ειδικευμένου προσωπικού τους, που εγγυάται την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται και τα σωματεία, οι σύλλογοι γονέων, ο λαός του νησιού συνολικά να διεκδικήσει και να απόσπαση κατακτήσεις. 

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα