728 x 90

ΓΕΛ Λιμένα:Αν θεωρείται φασισμός να αγαπάς την χώρα σου τότε δεχόμαστε τον όρο

ΓΕΛ Λιμένα:Αν θεωρείται φασισμός να αγαπάς την χώρα σου τότε δεχόμαστε τον όρο

H ΕΛΜΕ καταδικάζει ανάρτηση στο FB, του Λυκείου Λιμένα, σχετικά με το φασισμό

Η ΕΛΜΕ Καβάλας “θυμήθηκε” ξαφνικά να εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με την ανάρτηση μαθητικής ανακοίνωσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου και με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου στο Facebook…στις 29 Νοεμβρίου του 2018!!!!

Στο βιντεάκι αυτό γινόταν ειδική μνεία στη Συμφωνία των Πρεσπών με 3 μαθητές του ΓΕΛ Λιμένα να κάνουν τη δική τους τοποθέτηση.Με ψήφισμα που εξέδωσαν στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την συμφωνία των Πρεσπών εξήγησαν τους λόγους που προχώρησαν σ’ αυτή την κίνηση, έδωσαν τις απαντήσεις τους αναφορικά με τις «ταμπέλες» που κόλλησαν στους μαθητές όλοι αυτοί που διαφωνούν με τον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης της διαφωνίας τους και επισήμαναν ότι η απόφαση τους ήταν συλλογική προκειμένου να ακουστούν οι ανησυχίες τους με τον δικό τους τρόπο.


Ακολουθεί το ψήφισμα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Λιμένα αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν είμαστε μαριονέτες κανενός πολιτικού κόμματος»

«Σήμερα, 29/11/2018, ορίστηκε ως πανελλήνια μέρα κατάληψης, ώστε οι μαθητές να δείξουν την αντίθεσή τους προς το Μακεδονικό ζήτημα. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και εμείς να λάβουμε μέρος σε αυτήν την δράση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολιτικά πρόσωπα να μας χαρακτηρίσουν φασίστες καθώς και άτομα άβουλα και προσκολλημένα στον ψηφιακό κόσμο. Έτσι και εμείς με την σειρά μας ερχόμαστε να στηρίξουμε τις απόψεις μας και να κάνουμε την φωνή μας να ακουστεί ως ανερχόμενοι ενεργοί πολίτες.

Το Μακεδονικό Ζήτημα ξεκίνησε από τα τέλη του 19ου αιώνα και συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και σήμερα χωρίς να έχει παρθεί μια ουσιαστική απόφαση που να βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες και τα κράτη που εμπλέκονται. Εμείς ως Μακεδόνες πολίτες υποστηρίζαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η Μακεδονία είναι μόνο μία και ελληνική. Αυτό φαίνεται μέσα από τα γεγονότα μιας μακροχρόνιας ιστορίας που έχει ρίζες πιο βαθιές από αυτές του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αρχικά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε μαριονέτες κανενός πολιτικού κόμματος. Είμαστε η νεολαία που εκφράζει τα άγχη, τους προβληματισμούς αλλά και την αντίθεση της για αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα το μέλλον μας. Σαν γενιά χαρακτηριζόμαστε ως «πρόβατα» δίχως δικιά μας βούληση και εύκολα κατευθυνόμενα από τα Μ.Μ.Ε. Σας πληροφορούμε ότι ενδιαφερόμαστε για την χώρα μας, το μέλλον μας και τα δικαιώματά μας.Η σημερινή συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αφύπνιση των αρχών του κράτους με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίησή τους. Σκοπός μας δεν είναι οι υλικές ζημιές ούτε να θίξουμε τους καθηγητές μας. Ήταν μια συλλογική απόφαση της μαθητικής μας κοινότητας για να ακουστούν οι ανησυχίες μας με τον δικό μας τρόπο.

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε σαν χώρα, να υπερασπιστούμε την ιστορία μας και να αποκτήσουμε ενεργό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας μας και ειδικότερα σε αποφάσεις που επηρεάζουν την ομογένεια μας σαν λαό. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και αν φασισμός θεωρείται να αγαπάς και να υποστηρίζεις την χώρα σου τότε δεχόμαστε τον όρο»!

Με ανακοίνωση του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου σήμερα 22/01/19 η διευθυντρια Αρετή Κώτση παίρνει άμεσα θέση για το βίντεο των μαθητών αλλά και για την διά ζώσης επικοινωνία με το θεσμικό όργανο της ΕΛΜΕ

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα 22/01/2019 την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας με την οποία υπονοεί ότι το ΓΕΛ Λιμένα Θάσου ανέχεται, ευνοεί και υποθάλπει τον φασισμό. Πρόκειται για επιτηδευμένη διαστρέβλωση του νοήματος των λεγομένων των μαθητών του σχολείου μας στο συγκεκριμένο video του ψηφίσματος των μαθητών μας με αφορμή τις γενικευμένες καταλήψεις των σχολείων αναφορικά με το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας. Απομονώνοντας αρχικά τη φράση “Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση…του φιλόπατρη” της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ,

Αναφορικά με τη φράση ” …δείχνει ότι η Διεύθυνση…. με το φασισμό” της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ, τονίζουμε ότι τόσο η Διεύθυνση όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα αντιλαμβάνονται πλήρως το νόημα των λεγομένων των μαθητών που ουδεμία σχέση έχει με την υποστήριξη ή διάδοση του φασισμού και γι’ αυτό δεν θίγονται από την εν λόγω ανάρτηση.

Σε κάθε περίπτωση το σχολείο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και σε μια άμεση επικοινωνία διά ζώσης με το θεσμικό όργανο της ΕΛΜΕ για περισσότερες διευκρινίσεις επί του συγκεκριμένου θέματος.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Καβάλας καλεί τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα να αποστασιοποιηθούν από την ανάρτηση μαθητών του λυκείου η οποία “ταυτίζει τη φιλοπατρία με τον φασισμό, απενοχοποιεί τους φασίστες και εξοικειώνει τους μαθητές με τον τρόμο”.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με την ανάρτηση μαθητικής ανακοίνωσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση φαίνεται να αυτοχαρακτηρίζονται οι μαθητές με τον όρο «φασίστας», στον οποίο αποδίδουν τη σημασία του φιλόπατρη. Δε γνωρίζουμε ποιοι διαχειρίζονται το facebook στο οποίο παραπέμπει ο επίσημος ιστότοπος του σχολείου. Δε γνωρίζουμε αν η διευθύντρια του σχολείου, κ. Κώτση, γνώριζε και αν έδωσε την άδεια να γίνει η συγκεκριμένη ανάρτηση. Όμως, το γεγονός ότι η παραπάνω μαθητική ανακοίνωση παραμένει αναρτημένη σχεδόν δύο μήνες δείχνει ότι η Διεύθυνση του Σχολείου δεν αντιλαμβάνεται το αρνητικό σημασιολογικό φορτίο της λέξης «φασίστας» και τη μεγάλη ευθύνη που φέρει, όταν επιτρέπει ή συνδράμει στην εκφορά τέτοιας ποιότητας δημόσιου λόγου, ο οποίος ταυτίζει τη φιλοπατρία με τον φασισμό, απενοχοποιεί τους φασίστες και εξοικειώνει τους μαθητές με τον τρόμο. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας ζητά από τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα να αποστασιοποιηθούν από τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Να σημειωθεί ότι το δελτίο τύπου δεν υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καβάλας

Η αντιπρόεδρος

Σοφία Φιλιππίδου

Η γραμματέας

Ελένη Σακαλή

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα