728 x 90

Δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για τον Κορωνοϊο

Δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για τον Κορωνοϊο

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

•ΚΑΝΕΝΑ ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο στο Νομό Καβάλας ΔΕΝ κάνει την εξέταση για τη διάγνωση του κορωνοϊού COVID-19 και αν αλλάξει κάτι επ’ αυτού θα ενημερωθεί άμεσα το κοινό.

•Σε ότι αφορά το νησί της Θάσου ,ο ΙΣΚ συνιστά να περιοριστούν ΑΥΣΤΗΡΑ οι μετακινήσεις από και προς το νησί μόνο στους έχοντες σοβαρό επαγγελματικό, εργασιακό λόγο, μόνο για λόγους τροφοδοσίας και μεταφοράς προϊόντων και προμηθειών, μόνο για λόγους υγείας.

•Οι απολυμάνσεις άνευ αποδεδειγμένης παρουσίας επιβεβαιωμένου κρούσματος σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες, βιβλιογραφικά είναι ελάχιστα αποτελεσματικές.

•Το σκεύασμα το οποίο έχει ως δραστική ουσία τη Χλωροκίνη, που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία του Κορωνοϊού, θα χορηγείται ΜΟΝΟ με ιατρική συνταγή και δεν αφορά το ευρύ κοινό. Παράλληλα τονίζεται ότι ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ δεν ενδείκνυται ως θεραπεία για τον Κορωνοϊό.

•Συνιστάται να περιοριστεί στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το επισκεπτήριο και οι έξοδοι σε ιδρύματα (κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία κτλ) πάσης φύσεως, όπου συγχρωτίζονται πολίτες ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες και μη.

•Ομόφωνα αποφασίζει να εξουσιοδοτηθεί η πρόεδρος και ο ταμίας του ΙΣΚ ώστε να ανοιχθεί ,ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ,στην Τράπεζα Πειραιώς ,προκειμένου ο Σύλλογος να δέχεται δωρεές από οιονδήποτε θέλει να συνδράμει στην αγορά ,εκ μέρους του ΙΣΚ ,των επιτακτικά αναγκαίων αναλωσίμων (πχ μάσκες, γάντια, ποδιές, στολές, αντισηπτικά κτλ) με τα οποία θα προμηθεύσει το Γ.Ν. Καβάλας και τους Ιδιώτες Ιατρούς του Νομού στον αγώνα τους κατά της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.
•Το ΙΒΑΝ του Ι.Σ. Καβάλας αποκλειστικά για να κατατίθενται δωρεές:
GR55 0172 2450 0052 4509 9314 908

•Θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες με νέες αιμοδοτικές δράσεις για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καβάλας και καλεί τον κόσμο να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.

•Ζητά από τα Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών:
– την άμεση λήψη ανακουφιστικών μέτρων αποζημίωσης για τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, καθώς η συνέχιση της λειτουργίας τους είναι ζωτικής σημασίας για την αποσυμφόρηση του κρατικού τομέα
– την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών στους εργαζόμενους ιατρούς στον κρατικό τομέα – την θέσπιση ουσιωδών μισθολογικών αυξήσεων αυτών
– την άμεση πρόσληψη επικουρικών ιατρών από τους καταλόγους των κατά τόπους ΥΠΕ, παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και γενικά την πρόσληψη όλου το αναγκαίου ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν με επάρκεια τα Τ.Ε.Π, οι Μ.Ε.Θ (να ανοίξουν και άλλα κρεβάτια) αλλά και οι δομές Π.Φ.Υ .
– να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων, κλπ.).
– να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κλπ).
– να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους συναδέλφους τις δικαιούνται.
– να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορωνοϊό.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα