728 x 90

Χρήστος Ποτόλιας: Έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο εκπρόσωπος της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής!

Χρήστος Ποτόλιας: Έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο εκπρόσωπος της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητά από τον πρόεδρο του ΔΣ και τη Δημοτική Αρχή να αναλάβουν δράση

 

 

Με αφορμή την έκδοση της ιστορικής δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικός σχηματισμός αλλά εγκληματική οργάνωση, ο Χρήστος Ποτόλιας θέτει ζήτημα απομάκρυνσης του «εκπροσώπου» της στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κώστα Πεφάνη και τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε ο εκλεγμένος με την παράταξη «Ελληνική Αυγή» Δημήτρης Βογιατζής να βγει «εκτός» του Σώματος.

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια

 

«Μετά και την καταδικαστική απόφαση για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να κινηθούν άμεσα για την αποπομπή από το Δημοτικό Συμβούλιο του συμβούλου που εκλέχθηκε με την υποστήριξη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όσο και συνολικά για τη μη εκπροσώπησή της, με πιθανούς αντικαταστάτες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να μην του αποστέλλει  πρόσκληση συμμετοχής στις συνεδριάσεις του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή ήμασταν σταθερά η μόνη πολιτική δύναμη που αναδείχναμε την πολίτικη καταδίκη και απομόνωση της ΧΑ. Την με κάθε τρόπο παρεμπόδιση της παρουσίας και  της δράσης της, τον αποκλεισμό της από θέσεις ευθύνης κλπ,  πάρα και ενάντια  στο θεσμικό αστικό  πλαίσιο που τους επέτρεπε ως «εκλεγμένη» δύναμη να συγκαλύπτουν την εγκληματική τους  ταυτότητα και φυσιογνωμία.

Συγκρουστήκαμε από την πρώτη στιγμή  με σειρά από άλλες πολίτικες δυνάμεις που εμφανίζονταν πρόθυμες – ειδικά στην πρώτη φάση – να τη νομιμοποιήσουν στην συνείδηση του λαού μας, παρέχοντας της απλόχερα θεσμική κάλυψη, διευκολύνσεις, παρουσία στις συνεδριάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ..

Δεν έχει θέση στο Δ.Σ. το Καβαλιώτικο τσιράκι της εγκληματικής Χ.Α., που διαφοροποιήθηκε και αποχώρησε από αυτήν λίγο μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών όπου το μόρφωμα έμεινε εκτός βουλής. Από τότε παραμένει ως δημοτικός σύμβουλος «ανεξάρτητος». Η αποχώρησή του, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, αφορούσε την «οικογενειοκρατία» μέσα στη Χ.Α. και καμία σχέση δεν είχε με τη φασιστική ιδεολογία της την οποία φυσικά υπηρετεί.  Αυτός άλλωστε και ως γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης  στη δίκη για τα εγκλήματα που έκαναν τα τελευταία χρόνια (φόνος Π. Φύσσα, εγκληματική ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εγκληματική δράση σε φτωχοδιαβόλους μετανάστες).

Η «ανεξαρτησία» του είναι τόσο βαθιά που δε χάνει ευκαιρία σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. να βάζει ζητήματα για τους πρόσφυγες, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο.

Επίσης είναι τόσο «ανεξάρτητος» από το φασιστικό του παρελθόν που ούτε το όνομα (Ελληνική Αυγή για την Καβάλα) της παράταξης που μετείχε στις εκλογές με την υποστήριξη της Χ.Α. δεν αλλάζει!

Ο εκλεκτός της ναζιστικής Χ.Α., το «καλό παιδί» για ορισμένους, να μην ξαναπατήσει και μολύνει με την παρουσία του τον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια πόλη που πλήρωσε με πολύ πόνο και αίμα τον αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Δε χρειάζεται κανένας εφησυχασμός. Ο τρόπος για να ξεμπερδέψει ο λαός μια και καλή με τους ναζιστές εγκληματίες είναι να αντιπαλεύει τη μήτρα αυτών των δυνάμεων που τους γεννά και τους αξιοποιεί όποτε τους χρειάζεται: Το καπιταλιστικό σύστημα.

Το θετικό γεγονός της εκλογικής υποχώρησης της ΧΑ, της καταδικαστικής απόφασης για τα εγκλήματά της, πρέπει να έχει και συνέχεια.

Να απομονωθούν σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, για να επιστρέψουν στη θέση τους, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».

«Τον Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον.

Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα