728 x 90

Χρήστος Ηλιάδης: Διοίκησα τεχνοκρατικά, όχι με πολιτικούς όρους και παρά τις μεγάλες πιέσεις, δεν έκανα βήμα πίσω

Χρήστος Ηλιάδης: Διοίκησα τεχνοκρατικά, όχι με πολιτικούς όρους και παρά τις μεγάλες πιέσεις, δεν έκανα βήμα πίσω

Διοίκησα τεχνοκρατικά, όχι με πολιτικούς όρους. Στόχος μου ήταν η ανάδειξη της εταιρείας.Μάλωσα με πολλούς, έσπασα αυγά, πήρα δύσκολες αποφάσεις, έβαλα στη θέση τους πολλά και παρά τις μεγάλες πιέσεις, δεν έκανα βήμα πίσω.Τα παραπάνω τόνισε με έμφαση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη (3/10) ο Χρήστος Ηλιάδης, ο οποίος μετά από έξι και πλέον χρόνια παραδίδει το τιμόνι του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, στον Γιώργο Φιλόσογλου.Θέλω να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του ΟΛΚ. Να πάει ακόμη καλύτερα από τη δική μας διοίκηση.Ο κ. Ηλιάδης συνεχάρη τη νέα διοίκηση του Οργανισμού, την οποία, όπως είπε θα ενημερώσει την Παρασκευή (4/10), της ευχήθηκε καλή δύναμη, επισημαίνοντας ότι θα βοηθήσει τη νέα διοίκηση όποτε του ζητηθεί.

Θέλω να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του ΟΛΚ. Να πάει ακόμη καλύτερα από τη δική μας διοίκηση συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε συγκινημένος για τη συνεργασία που είχε όλους τους δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες, το Λιμενικό Σώμα, τις υπηρεσίες, τους εργαζόμενους στον ΟΛΚ και ιδιαίτερα τους δυο διευθυντές του Οργανισμού, που όπως είπε, ήταν οι κύριοι συντελεστές του έργου της διοίκησής του.Η Διοίκηση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην οικονομική ανάπτυξη και θωράκιση της εταιρείας, έχοντας θετικές οικονομικές επιδόσεις…Στη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Ηλιάδης είπε ότι τα τελευταία χρόνια στην Ο.Λ.Κ. Α.Ε.υπάρχει ξεκάθαρο όραμα που αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από την αναδιαμόρφωση της επιχείρησης.Όραμα του οποίου η υλοποίηση επιδιώκεται μέσα από συγκεκριμένους στόχους, δράσεις και αξίες οι οποίες διαμορφώνουν τις ενέργειες, Διοίκησης και εργαζομένων.

Οι άοκνες προσπάθειες Διοίκησης και εργαζομένων, (μόνο δώδεκα εργαζόμενοι για τέσσερις λιμένες), στο πλαίσιο ευέλικτης και αποτελεσματικής διοικητικής λειτουργίας, έχουν προσδώσει μια εξαιρετική δυναμική. Η Διοίκηση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην οικονομική ανάπτυξη και θωράκιση της εταιρείας, έχοντας θετικές οικονομικές επιδόσεις. Η εταιρεία από το 2001 που μετατράπηκε από Λιμενικό Ταμείο σε Α.Ε. μέχρι και το 2012, παρουσίαζε πλην μίας χρονιάς (λόγω της απεργίας των Λιμενεργατών στην Θεσ/νίκη και μεταφοράς της εμπορευματικής κίνησης στον εμπορικό Λιμένα Καβάλας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄») ζημίες, με αποτέλεσμα οι σωρευμένες ζημίες να ξεπεράσουν το 50% του κεφαλαίου της εταιρείας Έργα και ενέργειες που ολοκληρώθηκαν.Ολοκληρώσαμε την διαδικασία εκσυγχρονισμού της οργανωτικής δομής της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. (ΚΕΟΛ, ΓΚΠ, περιγράμματα θέσεων και σύστημα αξιολόγησης). Προχωρήσαμε σε κτηματολογικές εγγραφές της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που αφορούν την χερσαία ζώνη λιμένα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας.

Ολοκληρώσαμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό τμημάτων της Χ. Ζ. Λιμένα Καβάλας, που δεν είναι αναγκαίοι στις επιχειρησιακές ανάγκες της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. ώστε να παραχωρηθούν στον Δήμο Καβάλας. Υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το Λιμάνι της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου. Ολοκληρώσαμε την δράση SEA2SEA , αντικείμενο της οποίας είναι η στρατηγική μελέτη για την ανάπτυξη ενός διατροπικού δικτύου μεταφορών μεταξύ των Λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τα Λιμάνια Μπουργκάς και Βάρνας. Σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, δρούμε για την αύξηση (ανάπτυξη) του τουρισμού κρουαζιέρας. Μετά από δύο δύσκολες χρονιές το 2018 και το 2019, οι επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2020 παρουσιάζουν ιδιαίτερα σημαντική αύξηση. Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα για την απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων από τους λιμένες αρμοδιότητας μας.Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση του συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης στους δύο λιμένες διεθνούς ενδιαφέροντος αρμοδιότητας μας, σύμφωνα με τον διεθνή κώδικα ασφαλείας ISPS. Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED, σε όλους τους Λιμένες αρμοδιότητας μας. Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων για την κάλυψη δύο θέσεων ΔΕ Διοικητικού είπε ακόμη ο κ. Ηλιάδης.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα