728 x 90

Αθ. Αθανασίου: Ο ”Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”, θα λειτουργεί σε καθεστώς απόλυτης ανεξαρτησίας και αμεροληψίας

Αθ. Αθανασίου: Ο ”Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”, θα λειτουργεί σε καθεστώς απόλυτης ανεξαρτησίας και αμεροληψίας

Ο ”Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”, θα λειτουργεί σε καθεστώς απόλυτης ανεξαρτησίας και αμεροληψίας, υπογράμμισε ο Αθανάσιος Αθανασίου, ο οποίος παρουσιάστηκε και επίσημα από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τρίτη (18/2).”Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Καβάλας, γιατί μετά από χρόνια, δηλαδή από τότε που καθιερώθηκε ο θεσμός του ”Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης”, ο Δήμος Καβάλας ίσως είναι από τους λίγους στη χώρα που έχουν αυτή τη θέση. Είναι ένας πολύ σοβαρός θεσμός, διότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημότη όταν δεν εξυπηρετείται ή θεωρεί ότι αδικείται από τη διοίκηση του Δήμου”, τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μουριάδης.”Εμείς για έναν ακόμη λόγο είμαστε ευτυχείς, διότι πέρα από το ότι έχουμε ”Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης”, ο συγκεκριμένος είναι ο κ. Αθανάσιος Αθανασίου, ένας διακεκριμένος νομικός της πόλης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή για τον Δήμο, αλλά και η ποιότητα του ανθρώπου, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Μερικές φορές μπορεί να μη μας αρέσει ως διοίκηση, αλλά και αυτός θα είναι ο ρόλος του και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία στην επίλυση των προβλημάτων θα είναι άριστη”, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Μουριάδης.

Ο κ. Αθανασίου από τη μεριά του αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Καβάλας για τα κολακευτικά του λόγια υπογράμμισε αρχικά: ”Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έκανε η πόλη μου και το δημοτικό συμβούλιο στον ρόλο του ”Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” στην Καβάλα. Λίγο πολύ το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται αυτός ο θεσμός είναι γνωστός, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι ένα είδος διαμεσολαβητή, ο οποίος παρεμβάλλεται μεταξύ των δημοτών και των επιχειρήσεων της Καβάλας από τη μία και του τρόπου διοίκησης από τον Δήμο Καβάλας, τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας και από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Αναφορές παραπόνων, καταγγελίες, θα μπορούν επώνυμα είτε από δημότες, είτε από επιχειρήσεις να έρχονται στον ”Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης”, ο οποίος οφείλει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει τον σχετικό έλεγχο από την αντίστοιχη υπηρεσία ή υπηρεσίες αν είναι περισσότερες”. ”Στόχος είναι η επίλυση του προβλήματος με τον συντομότερο και πιο ουσιαστικό τρόπο ακόμη παρακάμπτοντας και τυπικές αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας. Για αυτό και εκ του νόμου ο ”Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης” έχει δυνατότητες και ευχέρεια άμεσης πρόσβασης στο αρχειακό υλικό, εκτός από αυτό που καλύπτεται κατ’ ανάγκη από κάποιες μορφές απορρήτου ή κάποια στοιχεία απορρήτου, κατά τα άλλα έχει πρόσβαση στο αρχειακό υλικό όλων των υπηρεσιών για να μπορεί να φέρει σε πέρας τη δουλειά του.

Ο έλεγχος περιπτώσεων κακοδιοίκησης είναι το πρωταρχικό μέλημα του ”Συμπαραστάτη του Δημότη”, υποχρέωσή του και ουσιαστικά το περιεχόμενο της λειτουργίας αυτού του θεσμού”, συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Αθανασίου.’Εκ του νόμου έχει δυνατότητα να προτείνει λύσεις, μέσα από τον έλεγχο και την αναφορά των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, προς το δημοτικό συμβούλιο και στον Δήμο για συγκεκριμένα ζητήματα, έτσι ώστε να έχουμε μία διαφορετική μεταχείριση που θα απαλλάσσει τον Δήμο και τους δημότες από διάφορα προβλήματα. Όλα αυτά μέσα σε ένα καθεστώς απόλυτης ανεξαρτησίας και αμεροληψίας. Ο ”Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”, δεν είναι ούτε δημοτικός υπάλληλος, ούτε αναλαμβάνει έναν ρόλο δικηγόρου των πολιτών της Καβάλας. Είναι ένας διαμεσολαβητής, ο οποίος προσπαθεί μετά από αναφορά έγγραφη και επώνυμη να επιλύσει το συντομότερο τα προβλήματα δημοτών και επιχειρήσεων του Δήμου Καβάλας”, σημείωσε καταληκτικά ο κ. Αθανασίου.Αμέσως μετά τις δηλώσεις οι δυο άνδρες υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο, ενώ το γραφείο του κ. Αθανασίου, προσωρινά θα βρίσκεται στο κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα