728 x 90

Ο Πρόεδρος …τα Κεφάλια….Και η στήριξη στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου..

Ο Πρόεδρος …τα Κεφάλια….Και η στήριξη στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου..

Θερμή ήταν η υποδοχή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την παρασκευή το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ELISSO στην πόλη της Ξάνθης οπου  έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Σας ευχαριστώ  πολύ γι’ αυτήν τη θερμή υποδοχή, για το χειροκρότημά σας, για την αγάπη σας, για τη στήριξή σας στη μεγάλη μας Παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία ήταν τα πρώτα λόγια της ομιλίας του Κυρίου Μητσοτάκη.

Οι λόγοι για τους οποίους οι συμπολίτες μας θα αποδοκιμάσουν τον κ. Τσίπρα είναι προφανείς. Δεν χρειάζεται καν να τους απαριθμήσω ούτε χρειάζεται να αφιερώσω πολύ χρόνο. Λέω συχνά ότι τέσσερα πράγματα θα θυμούνται οι Έλληνες πολίτες από τον κ. Τσίπρα.  Το πρώτο είναι ότι τους κορόιδεψε, τους ενέπαιξε, τους εξαπάτησε, άλλα τους είπε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου και άλλα τελικά έκανε. Το δεύτερο που θα θυμούνται είναι ότι σας έπνιξε όλους στους φόρους και στις εισφορές. Έλιωσε, διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να μοιράζει λίγα επιδόματα σε κομματικούς του φίλους. Το τρίτο,  που θα θυμούνται -και λυπάμαι που το λέω αυτό γιατί είναι μια εξέλιξη πολύ άσχημη για τη χώρα- είναι ότι  ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Που είπε “ναι” εκεί που ο Κώστας  Καραμανλής στο Βουκουρέστι είχε πει “όχι”. Εκεί που 6 Πρωθυπουργοί είχαν πει “όχι”, δεν δέχτηκαν ποτέ να αναγνωρίσει η Ελλάδα “μακεδονική” εθνότητα και  “μακεδονική” γλώσσα.  Και ξέρω πόσο ευαίσθητοι είστε στα ζητήματα αυτά και πόσο ενοχλείστε και προσβάλλεστε όταν κάποιοι σας λένε ότι επειδή έχετε αυξημένη ευαισθησία στο ζήτημα της δικής σας ταυτότητας είστε, είμαστε, όλοι εθνικιστές, υπερπατριώτες, γραφικοί, ακροδεξιοί. Όχι, κ. Τσίπρα, το 70% της ελληνικής κοινωνίας που είναι απέναντι στη συμφωνία είναι πραγματικοί πατριώτες που νοιάζονται για τον τόπο τους, γνωρίζουν την ιστορία τους, γνωρίζουν τι σημαίνει Μακεδονία και πως συγκροτήθηκε το Ελληνικό Έθνος.

Και ενοχλούμαστε βαθιά όταν ακούμε τον Υπουργό Παιδείας να σφυρίζει αδιάφορα και να μην στηρίζει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο οποίος του λέει “όχι δεν θα διδάσκεται η “μακεδονική” γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας”. Και ο κ. Γαβρόγλου  σφυρίζει αδιάφορα, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αλλά βέβαια μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, οι άνθρωποι αυτοί το 2008 υπέγραφαν όταν δίναμε τη μάχη στο Βουκουρέστι, επιστολές να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως “Μακεδονία” σκέτη.  Αυτό πίστευαν, αυτό ήθελαν, δεν κατάλαβαν ποτέ τις δικές μας ευαισθησίες, τις θεωρούσαν περίπου γραφικές και για αυτό αυτοί υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία.

Το τέταρτο που θα θυμόμαστε από τον κ. Τσίπρα είναι αυτή την αφόρητη και άκρως προσβλητική για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου προσπάθεια να διχάσει τους Έλληνες. Να μπολιάσει την πολιτική ζωή με ένα κλίμα τοξικότητας και διχασμού που μας πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω. Αν ο κ. Τσίπρας ήταν πραγματικά υπερήφανος για το έργο του και αν είχε σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας δεν θα αναλωνόταν σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Δεν θα χρησιμοποιούσε όλο το παρασύστημα του Μαξίμου στο να πετάει λάσπη και να στήνει θεωρίες συνομωσίας και σκευωρίες. Τα κάνει όλα αυτά επειδή δεν έχει να πει τίποτα για αυτά τα οποία έκανε και δεν έχει να σας πει τίποτα για το δικό σας μέλλον, για το δικό σας αύριο. Για αυτό και καταφεύγει σε αυτές τις πρακτικές. Και ξέρετε πολλοί έχασαν εκλογές. Στην Δημοκρατία όλοι κάποια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ήττας. Το πώς χάνεις όμως εκλογές, αν δέχεσαι την ετυμηγορία, τη βούληση του λαού, με αξιοπρέπεια και με σεβασμό ή αν καταλήγεις να χρησιμοποιείς κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να παραμείνεις στην εξουσία αυτό τελικά σε χαρακτηρίζει. Και χαρακτηρίζει προσωπικά τον κ. Τσίπρα το γεγονός ότι σήμερα που περισσότερο παρά ποτέ η Πατρίδα μας χρειάζεται ενότητα και καθαρό μυαλό, αυτός επιλέγει τη λάσπη και το διχασμό. Θα τιμωρηθεί όμως και για αυτό.

Τέσσερα πράγματα θα θυμάστε, λοιπόν, από τον κ. Τσίπρα: φόροι, ψέματα, Πρέσπες και διχασμός.

Ο Χρήστος  Μέτιος και οι συνεργάτες του υπηρετούν το όραμα το οποίο είχε ο Γιώργος Παυλίδης

Είμαι εδώ σήμερα, φίλες και φίλοι, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να παρέχω την αμέριστη στήριξη μου στον Χρήστο Μέτιο, για να είναι ο επόμενος εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και ο δεύτερος είναι για να σας μιλήσω συνοπτικά για το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα της χώρας. Για το σχέδιό μου για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και για το πώς η αντίληψή μου για το μέλλον της Πατρίδας μας έρχεται και  κουμπώνει με το αναπτυξιακό πρόταγμα το οποίο παρουσίασε ο Χρήστος Μέτιος.

Διότι, φίλες και φίλοι, έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δίνουμε πολιτικό χρώμα στις Περιφερειακές εκλογές, όχι γιατί θέλουμε απλά να καταγράψουμε κάποιες εκλογικές νίκες το βράδυ των εκλογών, για να βαφτούν γαλάζιες όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες της χώρας. Θα γίνει αυτό και δεν έχω καμία αμφιβολία. Αλλά, δεν μας αρκεί αυτό. Διότι έχουμε πει ότι από τη στιγμή που υπάρχει η αιρετή Περιφέρεια, με σημαντικές αρμοδιότητες, με σημαντικότατους πόρους στη διάθεσή της, το αναπτυξιακό σχέδιο της αιρετής Περιφέρειας πρέπει να συμβαδίζει με το σχέδιο της κυβέρνησης. Η κοινωνική πολιτική της αιρετής Περιφέρειας πρέπει να συμβαδίζει με την δική μας αντίληψη για το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Στηρίζουμε, λοιπόν, αιρετούς Περιφερειάρχες ακριβώς για αυτό το λόγο, για να εξασφαλίσουμε αυτή τη συνέχεια και αυτή τη συνέργεια μεταξύ κεντρικής διοίκησης, Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό, μιλώντας για Περιφερειακές διαδρομές να κάνω μία ξεχωριστή μνεία σε ένα ξεχωριστό άνθρωπο, στον Γιώργο Παυλίδη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την τελευταία μας συνάντηση στο γραφείο της Περιφέρειας. Ήταν ήδη εμφανώς καταβεβλημένος.  Όμως, το πάθος  και η αγάπη του για τον τόπο του ξεχείλιζε από μέσα του. Η επιθυμία του να μπορέσει να κάνει πράγματα για τον τόπο του βρίσκει συνέχεια στην ομάδα της οποίας ηγείται ο Χρήστος  Μέτιος. Το ίδιο όραμα υπηρετεί ο Χρήστος  Μέτιος και οι συνεργάτες του με το όραμα το οποίο είχε ο Γιώργος  Παυλίδη. Μαρίνα, έχεις κάθε λόγο να είσαι πολύ υπερήφανη για τον πατέρα σου και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μας αφήνει παρακαταθήκη ένα αναπτυξιακό οραματικό και φιλόδοξο σχέδιο.

Στηρίζω ανεπιφύλακτα -και θα δουλέψουμε μαζί με τον Χρήστο Μέτιο- την προσπάθεια το φυσικό αέριο να φτάσει σε όσο το δυνατόν  περισσότερες πόλεις της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όχι μόνο στις 6 στις οποίες αναφέρθηκε αλλά στο Διδυμότειχο και σε άλλα αστικά κέντρα, τα οποία και αυτά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια.  Υποδομές, ευκαιρίες στα λιμάνια μας: Αλεξανδρούπολη, Καβάλα. Με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη να γίνει ένα πραγματικό διαμετακομιστικό κέντρο, μια πύλη εισόδου για προϊόντα που μπορεί να έρχονται από την Ασία μέχρι την Αφρική για να τροφοδοτήσουν στη συνέχεια τις αγορές της Ευρώπης. Μια Περιφέρεια όχι μόνο υποδοχέας επισκεπτών αλλά μια περιφέρεια η οποία βρίσκεται στο κέντρο διαδρόμων, ενέργειας, προϊόντων, ανθρώπων αλλά και ιδεών. Ιδεών, διότι έχετε την τύχη να έχετε ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο, ένα πανεπιστήμιο αναφορά για την περιοχή της Θράκης. Και έχω πολύ φιλόδοξα σχέδια για το πώς θα στηρίξουμε τη δημόσια ανώτατη παιδεία και το πώς θα αναδείξουμε τον πραγματικό ρόλο του Δημοκριτείου πανεπιστημίου ως περιφερειακού πόλου αριστείας στην εκπαίδευση.

Αλλά, φίλες και φίλοι, και κλείνω με αυτό, όπως καταλαβαίνετε έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο. Έχουμε άποψη, έχουμε θέσεις, έχουμε προτάσεις για όλα τα πεδία πολιτικής και θέλουμε να δουλέψουμε με τους τοπικούς άρχοντες.  Γι’ αυτό και σας ζητώ να στηρίξετε ανεπιφύλακτα τον Χρήστο Μέτιο. Γιατί ξέρω ότι θα δουλέψω καλά μαζί του προς όφελος δικό σας.Προς όφελος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αλλά δεν σας ζητώ να στηρίξετε μόνο τον Χρήστο. Σας ζητώ να στηρίξετε και εμένα προσωπικά στις μεγάλες εκλογικές μάχες οι οποίες έρχονται.  Γιατί η μάχη που έρχεται θα είναι μια μάχη κρίσιμη, θα είναι μια μάχη για την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να πάει η Ελλάδα. Θα είναι μια μάχη στην οποία θα επαναπροσδιορίσουμε όλοι πως φανταζόμαστε το μέλλον μας, τι είναι τελικά πρόοδος και τι είναι συντήρηση. Ποιος έχει άποψη για το μέλλον και ποιος θέλει να γυρίσει τη χώρα πίσω στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη σας χρειαζόμαστε όλους. Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας που κράτησαν την παράταξή μας όρθια σε δύσκολες στιγμές. Τώρα που κερδίζουμε υπάρχει ενθουσιασμός και χαμόγελο αλλά δεν ξεχνώ ότι σταθήκατε κοντά μας στις δύσκολες στιγμές, στις ήττες. Εκεί που κάποιοι έσπευδαν να μας ξεγράψουν, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως έχει ρίζες και πως έχει στήριξη.

Και για αυτό είναι σήμερα εδώ ενωμένη και δυνατή, για να δώσει τη μάχη για μια μεγάλη εκλογική επικράτηση. Καλωσορίζουμε, όμως, και τους νέους φίλους μας. Ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά έρχονται κοντά μας και τους χρειαζόμαστε.

Γιατί κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία έφτασε σε υψηλά ποσοστά, άνοιξε τις πόρτες και τα παράθυρα για να υποδεχθεί νέους φίλους. Σε αυτό τον αγώνα, λοιπόν, σας ζητώ όλοι να δώσουμε το παρόν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να εκλέξουμε τον Χρήστο Μέτιο Περιφερειάρχη, να εκλέξουμε τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση, να πάμε επιτέλους μπροστά με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Να είστε καλά, καλό αγώνα, καλή δύναμη.  Στο επανιδείν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Live | Συνέντευξη τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ στην Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

 

Νέα σε εικόνες


Πρόσφατα άρθρα

Τοπική επικαιρότητα